Két hardveres újdonság az E3-ról

Tóth Kristóf, 2003. május 18. 13:10
A világ legrangosabb elektronikus játékipari szakkiállításán, az E3-on (Electronic Entertainment Expo) értelemszerűen mindig a legújabb játékok vannak a középpontban, azonban ennek ellenére nem telhet el E3 anélkül, hogy néhány hardveres újdonság ne mutatkozna itt be. Az idei E3 kiállítás hardveres újdonságai közül talán a Coaxsys vadonatúj otthoni hálózati rendszere, illetve az Ideazon nevezetű cég alkalmazásspecifikus billentyűzete tartott számot a legnagyobb érdeklődésre.
A Coaxsys által bemutatott Pure Speed nevű rendszer révén rendkívül gyors, 100 Mbit/s-os adatátviteli sebességű otthoni számítógépes hálózatot lehet építeni, a lakásokban már meglévő koaxiális kábelek, illetve kábelmodemek segítségével. A kereskedelmi forgalomban várhatóan idén júliusban debütáló Pure Speed alaprendszer 350 dollárba fog kerülni, és a fejlesztők elmondása szerint minden korábbinál egyszerűbb hálózatépítési megoldást fog jelenteni a felhasználók számára. A Pure Speed rendszer alaphelyzetben két hálózati kártyát, valamint egy hálózati hubot tartalmaz. A hálózati hub maximum nyolc hálózati kártyát támogat, melyek darabja 120-130 dolláros áron lesz megvásárolható a Coaxsystől. Adam Powers, a cég egyik vezetője elmondta, hogy az otthoni hálózatok a közeljövőben egyre nagyobb jelentőséggel fognak bírnak a hétköznapokban, ugyanis egy friss tanulmány szerint 2006-ban már több mint százmillió olyan nem PC-s, fogyasztói elektronikus eszközt hoznak majd forgalomba, mely Ethernet csatolófelülettel lesz ellátva. Powers utalt arra, hogy az új játékkonzolok, MP3 jukeboxok, DVR (Digital Video Recorder) eszközök, hűtőgépek és sütők egyre nagyobb arányban lesznek majd helyi hálózatokra köthetők.

Ugyancsak a mostani E3 kiállítás újdonságának számít az Ideazon Zboard névre keresztelt, több darabból álló billentyűzete, mely az általa megvalósított könnyű irányíthatóság révén a fejlesztők szerint minden korábbinál nagyobb játékélményt biztosít a felhasználók számára. A 40 dolláros áron kapható Zboard alaphelyzetben nem más, mint egy billentyűk nélküli billentyűzet, melyen a felhasználók annak megfelelően cserélhetik az úgynevezett billentyűszetteket, hogy éppen milyen játékot, illetve alkalmazást szeretnének használni. Ezen speciális szettek ára egyébként 20-30 dollár körül mozog.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50