A Novell a fejlesztés főáramába vonja a webes szolgáltatásokat

forrás Prim Online, 2003. szeptember 18. 09:35

Hamarosan megjelenik a Novell webalkalmazás-fejlesztő csomagja – a Novell exteNd 5 – legfrissebb nyilvános béta verziója, amelyet az áttörést jelentő vizuális fejlesztőeszközök jellemeznek. Ezek a vizuális fejlesztőeszközök a webes szolgáltatások létrehozását olyan könnyűvé teszik, mint egy ikon áthelyezése.
A Novell exteNd 5 kiemelkedik a webes szolgáltatások kínálatából az alkalmazásszerverek széles választékának többplatformos támogatásával – beleértve a WebSphere, WebLogic, Tomcat szervereket és a Novell saját díjnyertes exteNd alkalmazásszerverét –, valamint a biztonságos személyazonosság-kezelési technológiák integrációjával.

A Novell exteNd 5 újdonságai

Az exteNd csomag legfrissebb verziója forradalmi megközelítést mutat be a webes alkalmazások kiépítésében – egy minden munkafolyamatot lefedő vizuális környezetet, mely a szolgáltatás központú alkalmazásfejlesztést bevonja az informatika főáramába. Ezekkel a vizuális fejlesztőeszközökkel és a fogd és vidd módszer használatával az alkalmazásfejlesztők korábbi rendszereket alakíthatnak át webes szolgáltatásokká, hozzáigazíthatják azokat az üzleti folyamatokhoz, és interaktív portálokat hozhatnak létre egyetlen sor kód leírása nélkül.

A Novell exteNd 5 egy új egységes telepítőt is tartalmaz, amellyel az egész csomag kevesebb mint egy óra alatt telepíthető – így az ügyfelek gyorsan elvégezhetik a rendszer bevezetését. A NetWare, Windows, Solaris, HP-UX és AIX mellett újonnan bemutatott Linux támogatással az exteNd 5 platformtámogatása a legjobb a piacon. Emellett a csomag az ügyfelek számára lehetővé teszi az ipari szabványok sokaságának kihasználását, beleértve az XForms űrlapokat, amelyek a weblapok és űrlapok létrehozásának folyamatát egyszerűsítik; a JSR 168 specifikációt, amely lehetővé teszi a különböző szállítóktól származó webes portál komponensek – portletek – együttműködését; és a LDAP-hez készült XLDAP alapú webes szolgáltatáscsatolók használatát. Az itt felsorolt és további nyílt szabványok támogatása segíti a felhasználókat technológiai befektetéseik maximális kihasználásában, és elkerülhetővé teszi „bezáródást" az egyes szállítók termékkörébe.

A Novell várhatóan október elejétől kezdődően megjelenteti a nyilvános béta verziót is. A nyilvános béta verzió a megjelenés után a http://beta.novell.com honlapról lesz letölthető.

Kulcsszavak: Novell Linux portál NetWare

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36