Kaspersky: vírusadatbázis-frissítés háromóránként

Tóth Kristóf, 2003. december 26. 16:36
A népszerű orosz vírusirtó szoftvereket fejlesztő cég úgy döntött, hogy a jövőben még gyorsabban akar reagálni a növekvő vírusveszélyekre.
A Kaspersky e célból már be is mutatta a Rapid Virus Response névre keresztelt új vírusadatbázis-frissítő technológiáját. Az orosz vállalat szerint a Rapid Virus Response-nek köszönhetően ezentúl minden vírusirtó három óránként automatikusan frissíti majd a vírusadatbázisát. A felhasználók ezáltal az eddigieknél jóval hatékonyabb módon szállhatnak szembe a különböző számítógépes kártevőkkel.

Az orosz fejlesztők azzal indokolták az RVR szükségességét, hogy az elmúlt hónapokban négyszeresére nőtt a vírusok gyakorisága és száma. Ezáltal kénytelen voltak a kezdeti napi két frissítési alkalmat három, majd négy frissítésre cserélni - nyilatkozta Denis Zenkin, a Kaspersky AntiVirus szóvivője. Érthető tehát, hogy a napi négyszeri alkalomnál már logikusabb lépés volt a 3 óránként történő frissítés.

Az újítás a háromóránkénti folyamaton kívül abban áll, hogy minden modul megújul. Természetesen az update történhet automatikusan, de a felhasználó felügyelete mellett is. A Kaspersky abban is előtte jár a többi vírusirtó szoftver készítő cégnek, hogy átvizsgálják a frissítéseket is. Ezáltal a minimálisra igyekeznek szűkíteni a téves riasztások számát. A vállalat arra is figyel, hogy a frissítések maximális mértékben kompatibilisek legyenek a felhasználók hardver- és szoftvereszközeivel.
Kulcsszavak: Kaspersky Lab vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55