Újra játékban a Nintendo

forrás Prim Online, 2004. január 30. 19:36
Alig pár hónappal ezelőtt még úgy festett, hogy a Nintendo számára "véget ért a játék", most azonban egyre valószínűbb, hogy mégis talpra állnak.

A GameCube konzol meglévő és a GameBoy Advance várható térvesztésére válaszul a cég sorozatos árleszállításokkal reagált, amelyek újra felélénkítették a GameCube iránti keresletet. Ennek hatására utóbbi termék ünnepek alatti forgalma az előző évihez képest 70%-kal emelkedett. Emellett piacra dobtak egy új kézi-játékmasinát, amely ugyan nem annyira fejlett, mint a Sony, vagy a Microsoft tervezett készülékei, ám így is új utakat nyit a hasonló játékok világában.












A befektetők tehát felfigyeltek, és tovább figyelnek. A Sony és a Microsoft mikroprocesszorokat fejlesztenek ki, hogy azok működtessék játékgépeik következő generációját, a Nintendo viszont, úgy tűnik, más utat választott - olyannyira, hogy a Sony egyik magas rangú vezetője a minap azzal viccelődöt, hogy a Nintendo legközelebbi új terméke egy pakli kártya lesz. A cég felfogása szerint ugyanis a videojátékoknak egyszerűeknek és vicceseknek kell lenniük, éppúgy, mint a gyerekjátékoknak. Ezt szem előtt tartva fejlesztették ki új hordozható videojáték-készüléküket, a Nintendo DS-t. A szerkezet, amelyet várhatóan még az idén piacra dobnak majd, két, egymás feletti LCD-kijelzővel van felszerelve. Elemzők szerint a Nintendo számára nagy kihívás a Sonyval, vagy a Microsoft-tal technológiai téren versenyezni, így csak előnyükre válhat, ha új játékformák kifejlesztésén dolgoznak.

Milkovits Gábor

Kulcsszavak: Nintendo GameCube játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50