Új spamszűrőfrissítések kétóránként

forrás Prim Online, 2004. február 5. 12:08
A Kaspersky Labs és technológiai partnere, az Ashmanov and Partners nyelvelemzési szakértő cég nyilvánosságra hozta a spamszűrő adatbázis-frissítések kiadásának új menetrendjét. A frissítések hamarosan napi 12 alkalommal fognak megjelenni, ezáltal növelve a kéretlen levelek (spam) elleni védelmet és proaktív biztonságot nyújtva az új spamjárványokkal szemben.
Manapság a spam a globális internetforgalom átlagosan 20 százalékáért felelős, de vannak napok, amikor ez az arány eléri a 70 százalékot is. A Kaspersky Labs felmérései szerint 2002-ben a világgazdaságnak körülbelül 15 milliárd dollár kára származott a spamjelenségből. Ha folytatódik a jelenlegi trend, 2005-re minden második e-mail spam lesz. Az aktuális fejlesztéseket figyelembe véve egyértelmű, hogy a spam elleni védelemben minden vállalat nagymértékben érdekelt.

A kéretlen leveleket változatosság és a spamszűrők elkerülése céljából bevezetett nyelvi és technikai csapdák széles skálája jellemzi. A spam leküzdése érdekében a felismerési technológia állandó frissítésére van szükség.

A Kaspersky Anti-Spam szoftvert használók számára az új szolgáltatás egy hatásos intézkedés a spamküldők növekvő tevékenysége ellen. A frissítéseket egy nyelvi laboratóriumban fejlesztik, ahol egy minden funkcióval rendelkező rendszer gyűjti az információkat az új típusú kéretlen levelekről. A rendszer a világ ellenőrző levelesládáiból származó adatokat, valamint a nagyobb levelező rendszerek felhasználóitól és az internetszolgáltatóktól érkező üzeneteket tartalmazza, beleértve a Kaspersky Anti-Spam szoftvert használókat. Mindent együttvéve a nyelvi laboratórium több mint 100 000 üzenetet dolgoz fel naponta. Mióta az üzenetek automatikusan kerülnek válogatásra és elemzésre, az elemzőknek több idejük jut a hatékony védelem gyorsabb fejlesztésére.

Minden egyes frissítést átfogó tesztelésnek vetnek alá a hibás szűrés elkerülése céljából; a frissítések olyan ügyfelek számára érhetők el, akik a szigorú tesztelés befejezése után távolról is le tudják tölteni őket az interneten keresztül.
Kulcsszavak: Kaspersky Lab spam

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50