CeBIT 2004: új otthoni hálózatbiztonsági megoldásokat mutatott be Trend Micro

forrás Prim Online, 2004. március 18. 12:40
A Trend Micro bemutatta új, átfogó otthoni hálózatbiztonsági megoldásait a CeBIT 2004 kiállításon.
A megoldások a Trend Micro otthoni hálózati technológiáján alapulnak, és számos vezető integrált hardver- és hálózati eszköz szállítóval történő együttműködésnek köszönhetően jöttek létre.

2007 végére több mint 15 millió otthoni hálózat kerül kiépítésre Nyugat-Európában az In-Stat/MDR csúcstechnológiával foglalkozó piackutató cég közzétett jelentése szerint (The Western European Home Networking Market, 2003. október). Az otthoni hálózatok háztartásonként jellemzően több PC-ből és egy útválasztóból állnak, és szélessávú csatlakozást használnak. Ezek a hálózatok nehezen és költségesen felügyelhetők. A számítógépeken különböző biztonsági szoftverek különböző verziói futnak, így az ügyfeleknek a hálózati vírusok és férgek fenyegetéseivel kell szembenézniük, és a szélessávú hozzáférésre jellemző állandó kapcsolat miatt a hackerek tevékenységének célpontjává válhatnak.

A Trend Micro technológiájával a vezető integrált hardverszállítók létrehozhatják a "Secure" otthoni útválasztók és átjárók következő generációját, amelyek célja az otthoni vagy kis irodai hálózatokkal rendelkező ügyfelek vírusokkal, hackerekkel és egyéb internetes biztonsági fenyegetésekkel szembeni védelmének kialakítása. Az ügyfeleknek rendelkezésükre fog állni minden szükséges eszköz a több számítógéppel rendelkező háztartások biztonsági igényeinek központi vezérléséhez, például eltérő szintű hálózat hozzáférési lehetőség a család különböző tagjai számára. A szoftverkövetési folyamat, az ügyfelek vásárlásai, a telepítés, a regisztrálás, a frissítés és a biztonsági szoftver megújítása során egyetlen tranzakcióval a teljes hálózatra bevezethetők a biztonsági intézkedések, ezáltal a több szoftvermásolat telepítéséhez és regisztrálásához képest idő és pénz takarítható meg. A különböző szolgáltatók közreműködésével a kisgyermekes ügyfelek beállíthatják a szülői felügyelet funkciót, amely minimális konfigurációs igénnyel nagyobb nyugalmat biztosít számukra.

A Trend Micro az otthoni útválasztók és átjárók technológiáját várhatóan olyan szállítókon keresztül kínálhatja, mint az Accton Technology Corporation (www.accton.com), az Arcadyan Technology Corporation (www.arcadyan.com), a Billion Electric Co. Ltd. (www.billion.com), a Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. a Foxconn (www.foxconn.com) és a ZyXEL Communications Corp (www.zyxel.com).

A Trend Micro technológiát alkalmazó otthoni útválasztó és átjáró termékek várhatóan 2004. harmadik negyedévében lesznek elérhetők.
Kulcsszavak: Trend Micro CeBIT 2004

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38