Átfogó biztonsági megoldás vállalatoknak

forrás Prim Online, 2006. november 7. 13:42
A Trend Micro bejelentette az InterScan Messaging Security Appliance készülék megjelenését, amely átfogó megoldást kínál a vállalatoknak az e-mail alapú - többek között a levélszemét, az adathalászat, a botok, a kémprogramok és a vírusok -, valamint a tartalombiztonsági fenyegetések ellen.
Az InterScan Messaging Security Appliance a szoftver változatához (InterScan Messaging Security Suite) hasonlóan számos biztonsági funkcióval és rugalmas házirend-alkalmazással rendelkezik, valamint nagy adatátviteli képessége és hardverredundanciája révén folyamatos biztonságot garantál. A termék átfogó e-mail védelmet biztosít már az átjáróknál: a spam és az adathalászat elleni védelmet a legújabb fenyegetéseket is kiszűrő, IntelliTrap technológiát felhasználó díjnyertes vírusvédelmi szolgáltatásával egészíti ki, így rugalmas tartalomszűrést biztosít a szabályozásoknak és vállalati irányelveknek való megfeleléshez, valamint megakadályozza a bizalmas
információk elvesztését.  Ezeket a védelmi funkciókat tökéletesen integrálja és központilag felügyeli a web-alapú InterScan Messaging Security Appliance készülékkonzolban.

Annak érdekében, hogy a spamszűrési arány növelése mellett a téves azonosítások száma alacsony szinten maradjon, a Trend Micro kétszintű spam elleni védelmet (Network Reputation Service+Spam Prevention Solution) biztosít ügyfeleinek. A Trend Micro Network Reputation szolgáltatása adatbázison alapuló IP cím blokkolás, amely a védelem első vonalaként már az átjáróknál megakadályozza az e-mail alapú fenyegetések bekerülését a hálózatba. A szolgáltatás összeveti a bejövő e-mailek IP-címét a jelenlegi legnagyobb, legmegbízhatóbb adatbázisával, azonosítja az új spam- és adathalászat-forrásokat, valamint megállítja a zombikat és a botneteket még mielőtt azok megfertőznék a rendszert.

A Trend Micro Network Reputation szolgáltatása külön is megvásárolható, új verziója pedig az InterScan Messaging Security Appliance részeként is elérhető. A Trend Micro Network Reputation szolgáltatása egy új portállal is kiegészült, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy saját szabályrendszert állítsanak be e-mail környezetükhöz, valamint fekete- és fehérlistát hozzanak létre az e-mailek szűréséhez. Az új szabályrendszer segítségével beállítható például, hogy földrajzi eredetük vagy potenciális küldőjük internetszolgáltatója alapján szűrje az e-maileket.

Az InterScan Messaging Security Appliance spam elleni védelmének második szintjét a Spam Prevention Solution alkotja, melynek alapja egy nagy teljesítményű kompozit motor.  Ez a motor a spameket és az adathalász e-maileket fejlett heurisztikával, statisztikai elemzéssel, aláírásszűréssel, fehér- és feketelistával, valamint más spamellenes technikákkal szűri ki az átjáróknál.  Ez a kombinált megoldás felismeri és blokkolja a többi rosszindulatú kódot is, mielőtt azok a bejövő levelek postaládájába kerülnének. A robosztus kompozit motor a nem angol nyelvű spameket is beazonosítja, ezáltal hatékonyabb védelmet nyújt a nemzetközi szinten kommunikáló vállalatok számára.
Kulcsszavak: Trend Micro

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55