Független elemzők ideálisnak tartják a Trend Micro kkv-megoldását

forrás Prim Online, 2006. július 17. 14:58
A West Coast Labs független szervezet az "Evaluating Client-Server SMB Solutions" című jelentésben megállapította, hogy a Trend Micro "Worry-Free Security" terméke, a Client Server Messaging Security for SMB 3.0 alacsony adminisztrációs költség mellett első osztályú védelmet kínál a kis létszámú informatikai támogatással vagy azzal egyáltalán nem rendelkező kisvállalkozások számára.
A West Coast Labs egy független szervezet, amely biztonsági termékek tesztelésével, funkcióik és teljesítményük ellenőrzésével foglalkozik. Ez a szervezet fejlesztette ki a Checkmark tanúsítási rendszert is, amely a világ egyik legjelentősebb tanúsítási programjává vált. Jelen felmérésében a West Coast Labs három kis- és középvállalkozások számára tervezett megoldást hasonlított össze, ezek a Symantec Client Security 3.0 for Groupware, a McAfee Active AV Defense 8.0i és a Trend Micro Client Server Messaging Security for SMB 3.0. Az elemzésben azt tesztelték, hogy mennyire egyszerű a vizsgált megoldások használata és mennyire működnek automatikusan a víruskitöréseket követő megfigyelési, védelmi és helyreállítási funkciók.

A West Coast Labs minden terméket a következő kritériumok szerint osztályozott:

  • Használhatóság a telepítés és a kezelhetőség terén.
  • A már ismert és megjósolhatatlan jövőbeli fenyegetések azonosítása és ellenük a megfelelő védelem biztosítása.
  • Hogyan működik a fertőzött rendszerek vírusmentesítése és helyreállítása automatikusan vagy minimális informatikai beavatkozással.
  • Hogyan azonosítják és értékelik a számítógépeket, amelyek egy rosszindulatú támadás esetén sérülékenyek lehetnek.

A West Coast Labs jelentésében kiemelte: "A tesztelés időpontjában egyedül a Trend Micro megoldása rendelkezik olyan beépített, automatikus funkciókkal, amelyekkel folyamatosan vizsgálja az új vírusokat és megelőzi azok további terjedését. Ezzel a módszerrel még a hagyományos vírusminta fájl megjelenése előtt azonosítani tudja azokat a számítógépeket, amelyek sérülékenyek lehetnek az új fenyegetésekkel szemben. Mivel a legtöbb kis- és középvállalkozás nem rendelkezik non-stop működő informatikai biztonsági csapattal, szükségük van egy egységes megoldásra, amely automatikus védelmi funkciói segítségével biztosíthatja üzletmenetük folytonosságát."

A Trend Micro "Worry-Free Security" megoldása 2005 novembere óta érhető el. A program használata nem igényel speciális szaktudást, mégis jelentősen csökkenti a
vírusok, a férgek, a kémprogramok, a levélszemét, a trójai programok és az adatlopás elleni védekezésre fordított időt. Non-stop dolgozó virtuális IT biztonsági csapatként önműködő megfigyelést, helyreállítást és védelmet kínál a rosszindulatú fenyegetések ellen, így csökkenti az üzleti kockázatot
is.

A West Coast Labs jelentés és a Trend Micro "Worry-Free Security" megoldásaira vonatkozó további információk
Kulcsszavak: Trend Micro

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55