Trend Micro, CeBIT 2004: új termékskála vállalkozásoknak

forrás Prim Online, 2004. március 18. 13:20
A Trend Micro a CeBIT 2004 keretében bemutatta a Network VirusWall alkalmazás és a kis- és közepes méretű vállalkozások (kkv) speciális igényeinek kielégítésére fejlesztett termékskáláját.
A termékek 2004. első negyedévében kerülnek bevezetésre. A 6. csarnok, G20 stand látogatói emellett első alkalommal tekinthetik meg a Trend Micro vírusvédelmi technológiát tartalmazó Cisco Network Admission Control (NAC - hálózati belépés-ellenőrző) megoldást, és a Trend Micro legújabb fejlesztését, az otthoni hálózatbiztonsági technológiát.

Raimund Genes, az európai tevékenység igazgatója a következőket nyilatkozta: "Az elmúlt néhány évben minden méretű vállalkozást ért támadás a MyDoom, Bagle és hálózati vírusokhoz (például MSBlast) hasonló férgek által. A CeBIT 2004 kiállításon a Trend Micro bemutatja, hogyan segíti technológiánk és fejlesztésünk az ilyen fenyegetések leküzdését."

Trend Micro Network VirusWall

A Network VirusWall 1200 a Trend Micro fertőzésmegelőző alkalmazása, amely a hálózaton áthaladó adatcsomagokban talált hálózati vírusok felismerésére és elkülönítésére készült, és lehetővé teszi a hálózati rendszergazdáknak a nem megfelelő védelemmel rendelkező vagy sebezhető eszközök általi hálózati hozzáférés szabályozását vagy korlátozását. Ez a helyi (LAN) hálózatokon telepíthető megoldás hálózati megfigyelő szolgáltatásokat tartalmaz, amely segíti a fertőzés forrásának azonosítását, így korai figyelmeztetést nyújt a vállalatoknak a lehetséges támadásokról. A Network VirusWall 1200 a Trend Micro Enterprise Protection Strategy programját támogató legújabb termék. Az Enterprise Protection Strategy 2002 óta segíti a vállalatok biztonsági védelmének növelését a vírusfertőzés teljes életciklusa alatt, a termékek, a szolgáltatások és a szakértelem koordinált biztosítása által.

A Network VirusWall alkalmazáson keresztül a Trend Micro bemutatja a Trend Micro Vulnerability Assessment (sebezhetőség behatárolása) megoldást is. Ez lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a sérülékeny eszközöket szelektíven elkülönítsék a hálózat többi részétől, értékes időt takarítva meg ezzel ezen sebezhető rendszerek azonosításához és javításához, a többi hálózati eszköz működőképességének megtartása mellett. A Trend Micro Control Manager 3.0 és a Trend Micro Outbreak Prevention Services (fertőzésmegelőző szolgáltatások) támogatásával a Network VirusWall 1200 is segítséget nyújt a rendszergazdáknak a biztonsági házirendek központilag felügyelt betartatásában.

Kkv-termékskála

Egy nemrég elvégzett Trend Micro felmérés szerint a kis- és közepes méretű vállalkozások 56 százalékát fertőzte már meg valamilyen számítógépes vírus. Bár a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak ugyanazokkal a biztonságot érintő fenyegetésekkel kell szembenézniük, mint a nagyvállalatoknak, mégsem rendelkeznek ugyanazokkal az előforrásokkal a védelem kezeléséhez. A probléma megoldásához a Trend Micro kiépített egy termékskálát a kkv-k igényeinek kielégítésére, amelyekkel minimális műszaki tudással és munkaerőigénnyel biztosítható, hogy mindig az aktuális védelem kerüljön bevezetésre a hálózatok egészén. Ez a termékskála a Trend Micro InterScan VirusWall for SMB, a Client Server Messaging Suite for SMB és a Client Server Suite for SMB termékcsomagokból áll.

Trend Micro-Cisco együttműködés

A Cisco Network Admission Control a végpontokat (például PC-k, szerverek és PDA-k) a biztonsági információk - például a Trend Micro vírusvédelmi termékek állapota - közlésének képességével ruházza fel, és lehetővé teszi a nem megfelelő védelemmel rendelkező eszközök hozzáférésének korlátozását a hálózat többi részéhez. Az ügyfelek által meghatározható házirendek és külső fejlesztőktől származó szoftverek alapján a Cisco NAC megoldást támogató hálózati eszközök eldönthetik és betartathatják a megfelelő belépési döntéseket minden egyes végpont-kliensen: engedélyezhetik, korlátozhatják, megtagadhatják a hálózatra történő belépést, vagy karanténba zárhatják az eszközt. A Cisco NAC támogatásának részeként a Trend Micro kifejlesztett egy speciális szoftverkomponenst a központosított asztali vírusvédelmi megoldáshoz, az OfficeScan Corporate Edition alkalmazáshoz. A Cisco Trust Agent szoftverrel együttműködve az OfficeScan lehetővé teszi az ügyfélszintű vírusvédelem állapotának közlését a Cisco hálózati eszközökkel annak biztosítása érdekében, hogy csak a legfrissebb vírusminta fájlokkal és vírusszűrő motorokkal rendelkező kliensek kapcsolódhassanak a vállalati hálózatra. A termék első alkalommal a CeBIT 2004 kiállításon tekinthető meg.
Kulcsszavak: CeBIT 2004 Trend Micro

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38