Az Exchange több adattárolási megoldást támogat

forrás Prim Online, 2004. március 19. 18:30
A Microsoft bejelentette, hogy a Windows Server Rendszer részét képező Microsoft Exchange Server 2003 kiszolgálóhoz használható adattárolási megoldások szélesebb körét fogja támogatni.
Mostantól használhatók lesznek azok az iSCSI (Internet Small Computer Systems Interface) és a NAS (Network Attached Storage) alapú adattárolási megoldások, amelyek megfelelnek a Designed for Windows logóprogram előírásainak. A Designed for Windows logó segítségével egyszerűen azonosíthatók azok a termékek, amelyek kiválóan együttműködnek a Microsoft Windows Server operációs rendszerrel.

Az Exchange 2003 által támogatott iSCSI szabvány blokkszinten tudja az adatokat IP-hálózatokban továbbítani. Az iSCSI segítségével a vállalatok alacsony költséggel építhetnek ki nagy teljesítményű, megbízható és biztonságos megoldásokat adattároló hálózataik számára. A ma bejelentett lehetőségek felhasználásával az Exchange 2003 adatbázisfájlok egyszerűen elhelyezhetők minősített NAS eszközökön, új lehetőségek nyílnak meg a tárolóeszközök összevonására, valamint a hálózati címmel rendelkező tartalom helyi hálózatból való elérésére.

  • A Microsoft Exchange Server 2003 a Windows Server 2003-mal és a Microsoft Office Outlook 2003-mal együttműködve kategóriavezető szolgáltatásokat nyújt az elektronikus levelezés és a csoportmunka terén. Ezeket kivételes biztonság és megbízhatóság jellemzi, valamint könnyen hozzáférhetők, így a fokozódik a vállalati döntéshozatal hatékonysága, javulnak a versengés feltételei. Az Exchange Server 2003 része a Windows Server Rendszernek, a Microsoft átfogó, integrált és átjárható kiszolgálói infrastruktúrájának, amelynek segítségével egyszerűbben lehet agilis üzleti megoldásokat kifejleszteni, bevezetni és üzemeltetni. Az Exchange Server 2003 kulcsszerepet tölt be a Microsoft Office Rendszerben is, az infomunkások munkakörülményeinek továbbfejlesztése terén.

  • A Microsoft Windows Server rendszer integrált és átjárható kiszolgálói infrastruktúra, amely az informatikai rendszer komplexitásának csökkentésével olyan innovatív megoldások elkészítését teszi lehetővé az informatikusok számára, amely az üzleti szükségletek változásaihoz igazodnak. A Windows Server 2003 szilárd alapjára épülő Windows Server Rendszer minden szinten a Microsoft .NET technológián alapuló XML webszolgáltatások szempontjaira összpontosított figyelemmel készült, amelyek segítségével kapcsolat teremthető az információk, az emberek, a rendszerek és az eszközök között. A Windows Server Rendszer alapját egy egységes szoftverarchitektúra alkotja, amely az informatika minden aspektusát átfogja, a tervezéstől kezdve a fejlesztésen és bevezetésen keresztül egészen a felügyeletig és a használatig, így teljes körű informatikai infrastruktúrát biztosít az üzemeltetés (biztonság, rendszerfelügyelet, hálózati tárolás), az alkalmazások (adatkezelés és -elemzés, e-business), valamint az infomunka (üzenetkezelés, kommunikáció és csoportmunka) terén.
Kulcsszavak: szerverszoft Microsoft

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50