Strapabíró HP notesz- és táblagépek

forrás Prim Online, 2004. április 10. 18:29
A HP Rugged Notebook nr3600 és a HP Rugged Tablet PC tr3000 bevezetésével a HP belépett az ipari, katonai célú strapabíró PC-k piacára. A tartós rezgésnek, esőnek, pornak és szélsőséges üzemi hőmérsékletnek is ellenálló mobil gépek azoknak a felhasználóknak jelentenek ideális megoldást, akik gyakran dolgoznak távhozzáféréssel, nagy igénybevétellel járó környezetben.
A nagy teljesítményű és tartós eszközök megfelelnek a strapabíró eszközök katonai szabványának (MIL-STD-810F). Környezeti tűrőképesség (azaz folyadékokkal és szilárd tárgyakkal, pl. esővel és porral szemben nyújtott ellenállás) szempontjából az IP54 kategóriába sorolták őket.

"A terepen dolgozó műszerészekhez, a közüzemi vállalatok szerelőihez, a rendőrökhöz és a tűzoltókhoz hasonlóan sok szakma képviselőinek van szükségük mindennapi munkájuk során olyan strapabíró eszközökre, amelyek mostoha körülmények között, vezetékes csatlakozás nélkül is megbízhatóan működnek" - nyilatkozta Ted Clark, a HP Személyi rendszerek divíziójának (PSG) noteszgép-értékesítésért felelős alelnöke.

A HP strapabíró notesz- és táblagépei kiváló vezeték nélküli jellemzőkkel rendelkeznek - például nagy teljesítményű, párhuzamos vezeték nélküli WAN, LAN és PAN (azaz távolsági, helyi és személyi hálózati) működésre képesek. Így a mobil felhasználók többféle módszerrel is létesíthetnek hálózati csatlakozást, a három integrált rádió (PAN, WLAN és WAN) egyidejű üzemeltetésével pedig mostoha viszonyok között is zavartalanul folytathatják a munkát.

A HP strapabíró termékeinek vezeték nélküli architektúrája magas szintű beruházásvédelmet garantál. Felhasználóik költséges gyári átalakítások nélkül is egyszerűen átállhatnak az üzleti szükségleteiknek legmegfelelőbb LAN, illetve WLAN technológiákra. A teljes fenntartási költséget (TCO) tekintve a HP új eszközei abban az esetben is ideális megoldást kínálnak, ha a szervezetnek széles mobil felhasználói kört kell strapabíró megoldásokkal felszerelnie.

HP Rugged Notebook nr3600

A mindössze 3,6 kg-os HP nr3600 kialakítása ergonomikus, sokféle egységet befogadó MultiBay modulhellyel rendelkezik, 12,1 col képátlójú Outdoor Transmissive kijelzője passzív érintőképernyőként is használható. Masszív, tartós jellemzőinek (pl. ütésálló, 2,5 colos, 40 vagy 80 gigabájtos cserélhető merevlemez, magnéziumborítás, IP54 besorolás) köszönhetően az nr3600 könnyen szerelhető gépkocsiba és jól használható bármilyen szabadtéri helyszínen.

A kommunikációs lehetőségek közül említést érdemel még a teljes körűen integrált, felhasználó által cserélhető rádiómodullal dolgozó CRMA architektúra (Common Radio Module Architecture). A mobil működés előnyeit tovább fokozza, hogy az nr3600 gépkocsiba szerelhető és ott dokkolható. Ez azt jelenti, hogy a mobil felhasználók közvetlenül a járműben tölthetik fel gépük akkumulátorát és az autó antennája segítségével fokozhatják a jelerősséget.

Napsütésben az XGA Outdoor Transmissive ColorVue technológia könnyíti meg az nr3600 használatát. Sötétben vagy szélsőséges időjárási viszonyok között a vízálló, foszforeszkáló műanyagból készült, sötétben világító NiteVue klaviatúra vagy háttérvilágítással ellátott billentyűzet segíti a munkát.

A HP Rugged Notebook nr3600 "csomagjának" tartalma: max. 1,7 GHz-es Intel Pentium 4 processzor, egy gigabájtig bővíthető memória, 32 bites színmegjelenítést és 3D grafikus működést nyújtó ATI Mobility Radeon grafikus vezérlő, beépített csatlakozóhelyek az integrált fax-/modem- és Ethernet-kapcsolat számára, max. három év házra, alkatrészekre és csatlakozókra kiterjedő garancia, Smart 6000 lítiumionos akkumulátor-csomag. A gép vastagsága 6 cm.

HP Rugged Tablet PC tr3000

A gyakorlatilag bármilyen körülmények között használható pehelysúlyú, vezeték nélküli, mobil HP tr3000 táblagép komoly fizikai igénybevétellel járó környezetekben dolgozó felhasználóknak készült. A nagy teljesítményű eszköz 8,4 col képátlójú Outdoor Transmissive érintőképernyővel, számos biztonsági opcióval és sokféle integrált vezeték nélküli csatlakozási képességgel rendelkezik.

A HP Rugged Tablet PC tr3000 "csomagjának" tartalma: kis feszültségszintű (ultra-low-voltage), max. 933 MHz-es mobil Intel PIII processzor, max. 640 megabájt kis feszültségszintű SDRAM-memória, integrált grafikus képességek (3D gyorsítás, hardveres 2D gyorsítás), belső mikrofon és hangszóró, integrált vezeték nélküli képességek, Compact Flash I /II kártyanyílás, beépített csatlakozóhelyek az integrált fax-/modem- és Ethernet-kapcsolat számára, két darab USB 2.0 csatlakozó. Az eszköz súlya mindössze 1,7 kg, vastagsága pedig 4,2 cm.
Kulcsszavak: notebook HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50