Díjmentes Sun Microsystems programok 5600 iskolának

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 5. 09:30
A Sun Microsystems díjmentes oktatási licencprogramja keretében a StarOffice 7 irodai programcsomagot és az OpenOffice.org-ot 5.500 közoktatási és 67 felsőoktatási intézmény, valamint diákok ezrei számára teszi díjmentesen elérhetővé.
A társaság magyarországi leányvállalata kedden az MTI-vel közleményben közölte az adományozás tényét. Az MTI érdeklődésére Szkurka János, a vállalat marketing igazgatója elmondta, hogy összesen 6,5 millió euró értékben adományoznak szoftvereket a magyar iskoláknak. A közlemény szerint világszerte eddig összesen 49 millió alsó -és középfokú oktatási intézményben tanuló diák és kilencmillió felsőfokú oktatási intézmény hallgatója használta ki az ingyenes StarOffice szoftverlicenc-ajánlatot a világ 24 országának 165 ezer iskolakörzetében. A közlemény szerint a Sun StarOffice szoftveradományainak értéke mintegy 7 milliárd dollár.

A közlemény szerint mivel a magyarországi felsőoktatási intézmények önállóan, jelentős autonómiával működnek, az Oktatási Minisztérium úgy döntött, hogy a StarOffice7 és OpenOffice.org csomagok központi elosztási pontjaként fog működni. Az iskolák vezetői le is tölthetik a szoftvert a magyar Oktatási Minisztérium webhelyéről, de természetesen CD-n is megkaphatják - áll a közleményben.

A StarOffice irodai csomag egy nyílt forráskódra épülő, átfogó funkciókészletű irodai szoftvercsomag, amely Solaris, Linux és Windows operációs rendszereken fut és kompatibilis a Microsoft Office fájlformátumaival. A csomag szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő, rajzoló és adatbázis-kezelő alkalmazásokat egyaránt tartalmaz. A StarOffice az OpenOffice.orgra, a nyílt forráskódú, többplatformos irodai csomagra épül.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50