Symantec: cégvásárlással a spam-probléma ellen

Milkovits Gábor, 2004. május 22. 19:49
A Symantec biztonsági szoftvergyártó bejelentette, hogy mintegy 370 millió dollárért megvásárolja az elsősorban spam-blokkoló szoftvereket forgalmazó Brightmail céget.
A Symantec-et, amely főként Norton Antivirus vírusirtója és Gateway biztonsági szoftverei révén közismert, saját termékskálájának kiegészítése vezette elsődlegesen a vételnél. John W. Thompson, a Symantec vezetője úgy nyilatkozott, hogy még a vírusokat is megelőzve, ma már elsősorban a kéretlen spam-üzenetek azok, amelyek problémát okoznak az internetes levelezőrendszerek üzemeltetőinek és felhasználóinak. A Brightmail az elsőszámú cég, amely segíthet felülkerekedni ezen a nehézségen, így a vállalat felvásárlása, a közvetlen pénzügyi kihatásoktól függetlenül hosszú távon mindenképpen hasznos a Symantec számára. Arról egyébként, hogy az ügylet miként befolyásolja a cég pénzügyi helyzetét, a Symantec illetékesei nem nyilatkoztak. A Brightmail elnök-vezérigazgatója szintén örömét fejezte ki a fölött, hogy ezentúl, a két vállalat erőit egyesítve, az eddigi legsokoldalúbb e-mail biztonsági szolgáltatást nyújthatják majd ügyfeleiknek.

A spam-probléma és egyáltalán a biztonság kérdése egyre fontosabbá válik az internetes technológiai szektorban, így nem csoda, hogy az ügyletet nagy figyelem övezi. A Brightmail technológiája sok szempontból élenjárónak számít, amelynek révén olyan ügyfeleket sikerült korábban megnyernie magának, mint a Microsoft, a Cisco, vagy a Lucent.
Kulcsszavak: spam +céginfo Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14