350 résztvevő az IBM-Novell közös Linux rendezvényén

Kovács Attila, 2004. június 2. 16:42
"A Linuxról feketén-fehéren" mottóval rendezett közös Linux szakmai konferenciát június 2-án Budapesten az IBM Magyarországi Kft. és a Novell Magyarország. A mintegy 350 résztvevő kilenc előadást hallgatott meg, illetve bemutatót láthatott.
A megjelenteket üdvözlő Dietrich Rössner, az IBM ügyvezető igazgatója többek között kiemelte, a Linux ma a legsikeresebb operációs rendszer a világon, amelyre az IBM négy évvel ezelőtt 1 milliárd dollárt fektetett be, hogy a vállalati szektorban és minden géptípusán is meghonosítsa ezt az alapszoftvert. Rössner szerint a Linux szinte robbanásszerű fejlődésének (évi 35%) kulcsa, hogy nyílt rendszer. Felhívta a figyelmet, hogy a Linux ma leginkábba kormányzati intézményekben terjed a világon. Az sem elhanyagolható, hogy már 300 IBM middleware szoftver érhető el Linux alatt.

Szittya Tamás, a Novell ügyvezetője kiemelte, hogy a jövőbeli NetWare 7-es verzió természetesen támogatja a Linux platformot. Varga Zsolt, a Novell vezető konzultánsa azt hangsúlyozta, hogy a Linux csökkenti a beruházási költségeket, továbbá biztonságára szánt költségei a Windows azonos költségeinek egyötöde. Foltányi Tamás (IBM) azt tartotta fontosnak, hogy már több mint 2000 Linux alapú SAP implementáció van a világon, illetve idén a kormányzati szektorban több mint 2 milliárd dollárt költenek a világon Linux rendszerekre. Fontos üzenet az is, hogy az IBM Magyarországon is létrehozta Linux kompetencia központját. Szentiványi Gábor (ULX Kft.) előadásában főképp azt méltatta, hogy a Linux minimális belépő költséggel is működik, ugyanakkor maximális biztonsági audit alá is vethető, továbbá maximálisan testre szabható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50