A Kaspersky Labs Linux-védelemre összpontosít

Geza Papp, 2004. június 24. 10:02
Vannak előrelátó cégek - ezt el kell ismerni. Ezek között is az elsők közé tartozik a Kaspersky Labs, a világ egyik vezető információbiztonsági szoftverfejlesztő cége. A napokban a Red Hat cég programjához csatlakoztak, most a Novell - SuSe Linux partnerei lettek. Láthatóan jelenlétüket biztosították a nyílt forráskódú, és a kereskedelmi Linux termékek palettáján egyaránt. Mi lehet ennek az oka?
A választ D. Zenkin adta meg: a Linux terjedése. Mindez maga után vonja a rendszerek biztonsági védelmét, a már érezhetően elszaporodó, növekvő számú Linux vírusok elleni védelmet. Ezekkel a szerződésekkel, kapcsolatokkal tehát a Kaspersky Labs kiváló "súlypont-áthelyezéssel" megpróbálja a Linux rendszerek védelmében a "legjobb helyet megszerezni".

A Kaspersky Labs, bejelentette, hogy meghosszabbította a munkakapcsolatot a Novell Corporation -al, mely kapcsolat a társaság tulajdonát képző SUSE LINUX rendszer biztonsági megoldásaira terjed ki. A Novell Corporation részét képző SUSE kiemelkedő partnernek (award SUSE Technology Partner Status) tekinti a Kaspersky Labs információbiztonsági szoftverfejlesztő céget a Linux alkalmazásokra írt biztonságtechnikai megoldásai miatt, amit a SUSE LINUX READY megjelölés is tanúsít. Mindez egyértelműen bizonyítja, hogy a Kaspersky Labs alkalmazásai teljesen megegyeznek és megfelelnek azoknak a kritériumoknak, amiket a Novell tűzött ki céljául.

Ez a szoros kapcsolat, és a megállapodás a Kaspersky Labs szoftverfejlesztő céggel ismét egy lépés az egyre népszerűbb Linux termékek rendszerbiztonsági megoldásai terén. A Kaspersky Labs napokkal ezelőtt csatlakozott a nyílt forráskódú megoldások szállítójaként ismert Red Hat cég Red Hat Ready programjához, most a talán legnépszerűbb Linux kereskedelmi termékhez, a SuSe Linuxhoz. Mindez annak köszönhető, hogy a független tesztek egyértelműen, és rendszeresen igazolják a társaság Linux védelmi rendszereinek kiemelkedő megbízhatóságát, fejlődését.

A SUSE Technology Partner Status és SUSE LINUX READY megjelölés, melyek egyértelműen a fejlesztések szoros kapcsolatát jelentik, széleskörű lehetőségét adják a társulás technikai és kereskedelmi előnyeinek egyaránt. Az egyik legjelentősebb technikai megoldás a két cég ún. információ-szervize, ami azonnali hozzáférést jelent minden újdonsághoz, fejlesztésekhez, és kapcsolatot a speciális SUSE partner hálózat egyéb SUSE Linux alkalmazás fejlesztéseihez. Mindez természetesen szabad hozzáférést biztosít mind az összes SUSE Linux termék műszaki dokumentációjához, mind az analitikai kutatások eredményeihez egyaránt.

A Kaspersky Labs, mint kiemelt SUSE Technology Partner a fejlesztéseihez átfogó műszaki támogatást kap. Ez magában foglalja a széles körű, mindenre kiterjedő konzultációt a SUSE Linux disztribúció projektet fejlesztő SuSe szakértőkkel, szervizekkel, szükség esetén szemináriumokat, és a hozzáférést a terjedelmes SUSE Knowledge Base (tudásbázishoz).

"Egy komoly Technology Partnership Program (technológiai partner program) kialakításával a Novellnek több célja volt, beleértve a SUSE Linux termékfejlesztők közötti új elképzelések akadálytalan információcseréjének ösztönzését, és a segítséget nyújtó, hozzáértő Linux felhasználók tájékoztatását. Azért koncentrál az együttműködési program elsősorban a műszaki kérdések gyors információcseréjére, mert úgy érezzük, hogy ez az igazi, tényleges támogatás a különféle Linux változatok alakításához, változásához. Biztosak vagyunk benne, hogy új Technológiai Partnerünk, a Kaspersky Labs is jelentős, szignifikáns hozzájárulásával mindent meg fog tenni a program sikeréért." - mondta Konstantin Stovolosov, (head of the Novell Moscow) a Novell moszkvai képviseletének a vezetője.

" A Linux rendszerek egyre népszerűbbek lesznek a nemzetközi szoftverpiacon, különösen a "nagyobb" testületi felhasználók között, de egyre jobban terjednek az "egyszerű" felhasználók körében is. A SuSe az egyik legnépszerűbb Linux alkalmazás. A szerződés létrejöttének első számú kulcsa a SuSe termékek, és a Kaspersky Labs Linux termékek megoldásainak összeférhetősége. Szerintem a SUSE Technológia Partnerrel nem csak ennek a Linux disztribúciónak, terméknek hatékonyságát, fejlesztését leszünk képesek megoldani, hanem tapasztalatainkat, véleményeinket meg tudjuk osztani más fejlesztőkkel is." - mondta Denis Zenkin, Kaspersky Labs' Head of Corporate Communications.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50