Novell: IP Security szabvány támogatás Linux alatt

forrás Prim Online, 2004. július 5. 10:49
A Novell támogatja és közreműködik az Openswan nyílt forráskódú projekt fejlesztésében, mely az IPsec (IP-biztonsági protokoll) egyik implementációja Linuxra. A Novell BorderManager az elsők között kapta meg a legújabb IPsec tanúsítványt az ICSA Labs-tól, bizonyítva ezzel együttműködési képességét és a nyílt szabványok támogatását.
A nyílt forráskódú közösségekben történő részvétel és az együttműködés melletti elkötelezettségre építve a Novell bejelentette az Openswan projekt - az IPsec (IP Security) szabvány Linux alatti implementációja - támogatását, mely általános megközelítést nyújt az internet alapú kommunikáció biztosítására. A Novell BorderManager 3.8 ráadásul az elsők között kapta meg az ICSA Labs tanúsítványát a legújabb IPsec együttműködési tesztek alapján. Ezen IPsec kezdeményezések elősegítésével a Novell biztosítani tudja, hogy a Linuxra áttérő szervezetek biztonságos távelérést nyújthassanak felhasználóik számára.

A Novell részéről az Openswan támogatása magában foglalja a részprojektek fejlesztésében való közreműködést. Az IPsec egy szabványos módszer a kényes információk védtelen hálózatokon, például az interneten keresztüli küldésére, és ez képezi az ügyfelek körében legelterjedtebb VPN megoldások (virtuális magánhálózatok) alapját. Az 1998-ban indított FreeS/WAN kódbázison alapuló Openswan világszerte több tízezer Linux szerveren fut éles környezetben.

Az ICSA Labs a biztonsági termékek szállítófüggetlen tesztelését és tanúsítását végzi. Az IPsec 1.0D tanúsítvány korábbi kriptográfiai tesztelési folyamatokra és szabványegyeztetésekre épít, de azt is megköveteli, hogy a termékek a szabványosított naplózásra és együttműködésre legyenek képesek, és ezekhez ragaszkodjanak is. Eredményképp az ügyfelek már meggyőződhetnek arról, hogy az általuk használt IPsec tanúsított termékek képesek együttműködni a szállítók termékcsaládjaival, miközben gondoskodnak a titkosságról és az adatok integritásáról.

A Novell BorderManager megbízható, címtárral integrált proxy gyorsítótár, VPN és tűzfal szolgáltatásokat nyújt, amelyek révén a szervezetek felügyelhetik a felhasználók hozzáférését a közös erőforrásokhoz, és figyelhetik az internetes tevékenységüket. A BorderManager egyaránt támogatja a Linux, a Microsoft Windows és az Apple Macintosh kliensek kapcsolódását. A Novell BorderManager nyújtotta hozzáférés-felügyelet az egyik kulcseleme a Novell Nsure biztonságos személyazonosság-kezelés megoldásainak.
Kulcsszavak: security Linux IP Novell

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50