Átláthatóbb vállalati működés IBM integrált információeléréssel

forrás Prim Online, 2004. július 6. 13:21
Az IBM komoly üzleti lehetőséget lát az integrációs piacban, amelynek éves forgalma a Dataquest előrejelzése szerint 2006-ra eléri a 10 milliárd dollárt. Az IBM új DB2 Information Integrator szoftvere segítségével a vállalatok azonnali betekintést nyerhetnek a szervezetük különböző szintjein, elszórtan található üzleti információkba, ami gyorsabbá és megalapozottabbá teszi üzleti döntéseiket.
Az IBM DB2 Information Integrator az adatok tényleges elhelyezkedésétől függetlenül egységes képet ad a vállalat számára a teljes információtömegről: a szoftver úgy biztosítja az adatok elérését, mintha azokat egyetlen központi helyszínen tárolnák, ezzel fokozza a működési hatékonyságot, javítja az ügyfelek és a szállítók kiszolgálásának színvonalát. Az új megoldással a vállalatok a korábbi idő tizedrésze alatt hozzájuthatnak az osztott adatforrásaikon indított lekérdezések eredményeihez, és csökkenthetik a manuális műveletek számát. A DB2 egyedülálló képessége, hogy szállítótól függetlenül képes hozzáférni a régi beszerzésű IT-rendszerekhez, így például az Oracle, a Microsoft és a Documentum szoftvereivel is olajozottan együtt tud működni.

Az új replikációs képességek a korábbinál kétszer gyorsabban és feleakkora költséggel tudják mozgatni az adatokat. A másodpercenként több mint 10000 sornyi adat replikálására képes megoldás több adatbázist átfogó adatszinkronizálással támogatja az üzletmenet-folytonosságot, a terhelésmegosztást és a referenciaadatok kezelését.

A keresés minden cég informatikai infrastruktúrájában alapvető fontosságú képesség. A feladatot nehezíti, hogy az adatok átlagosan 85 százalékát strukturálatlan formában tárolják. A DB2 Information Integrator csúcsminőségű, méretrugalmas és biztonságos keresőjével a felhasználó a másodperc törtrésze alatt hozzájuthat a kívánt céges tartalomhoz. A rendszer minimális adminisztrációt igényel, előintegrált elemzési jellemzője pedig mélyrehatóbb hangolás nélkül is pontossá teszi a keresést.

Egyre több vállalat indít kiterjedt integrációs projekteket költségei lefaragása, új növekedési lehetőségek feltárása és az igény szerinti üzleti működés megvalósítása érdekében. Ám gyakran előfordul, hogy az egyik projekt integrációs technológiáit másutt már nem lehet hasznosítani, így véget nem érő küzdelem indul az integrációs eszközök integrálására. Erre a problémára reagálva a DB2 Information Integrator úgy képes összekapcsolni a meglévő környezettel az adatokat és a folyamatokat, hogy az üzenetorientált köztesszoftverek (pl. a WebSphere MQ middleware) segítségével automatikusan publikálja a változásokat. HA például egy gyártóvállalatnál akár egyetlen változtatást is végrehajtanak az aktuális ártáblázatban, a meglévő üzenetküldő infrastruktúrát igénybe véve azonnal továbbíthatják a frissített árlistát az érintett értékesítők, kiskereskedők és webes csatornák felé.

Az IBM Adatkezelési Üzletága

Jelenleg a világ 425000 vállalatának több mint 60 millió DB2 felhasználója veszi igénybe az IBM DB2 univerzális adatbázisának szolgáltatásait. Az IBM integrált megoldásai - az adatkezelési szoftverek piacán egyedülálló módon - az adatbázisok kezelésén túl a segédprogramok futtatását, a tartalomkezelést, a vállalati adatok integrálását és az üzleti információk feldolgozását is támogatják.
Kulcsszavak: ügyvitel IBM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Az AI kutatja a kritikus ásványkincseket is

Közel 1 millió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder. Ennek köszönhetően lett az AI-alapú, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT. A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését.

2024. május 13. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36