Megbízható, személyazonosság alapú rendszerfelügyelet több platformon

forrás Prim Online, 2004. július 20. 10:00
Elérhető a Novell ZENworks 6.5 rendszer-felügyeleti megoldás, mely lehetővé teszi a szervezetek számára az informatikai erőforrásaik kezelési költségeinek csökkentését az asztali számítógépek, laptopok, szerverek és kézieszközök teljes üzleti életciklusán keresztül.
A ZENworks több platformon is biztonságos, személyazonosság alapú, házirendekkel vezérelt automatizálást nyújt az alkalmazásfelügyelethez, a szoftverjavítások automatikus kezeléséhez, az eszközgazdálkodáshoz és az operációs rendszerek közötti áttéréshez. A minőségbiztosítási tanácsadó és tesztelő KeyLabs által nemrég elvégzett független teszt szerint a Novell ZENworks 6.5 a legmagasabb pontszámot érte el a Microsoft, az Altiris és a
LANDesk legújabb rendszer-felügyeleti szoftvercsomagjaival szemben végzett összehasonlító elemzés során.

A Novell ZENworks 6.5 tartalmazza a ZENworks Linux Management (korábban Ximian Red Carpet Enterprise) megoldást, mely a SUSE Linux és a Red Hat Linux szerver és asztali rendszerekhez nyújt biztonságos felügyeleti szolgáltatásokat. A ZENworks Linux Management az iparágon belül vezető színvonalú függőségi és ütközéskezelési megoldást kínál a nyilvános és magánerőforrásokból származó szoftvercsomagok széles skálájához, többek között a Novell, SUSE Linux, Red Hat és egyéb harmadik fél által készített megoldások frissítéseihez, több forráshoz, mint a versenytársak termékeinek bármelyike.

A Novell ZENworks 6.5 a ZENworks Patch Management megoldást is tartalmazza, mely segítséget nyújt a szervezeteknek a hálózatuk behatolások elleni védelmében az informatikai rendszergazdák terhelésének nagymértékű növelése nélkül. Minden egyes javítócsomagról elérhetők részletes információk, így a rendszergazdák meghatározhatják mely javítócsomagok szükségesek a cégük számára, illetve melyek a legfontosabbak. Az automatikus telepítések pedig biztosítják, hogy a vállalatok és intézmények az informatikai rendszerük összes elemén a legfrissebb védelemmel rendelkezzenek.

Az InstallShield AdminStudio egy speciális verziója szoftvercsomagok automatikus elkészítését, testreszabását és minőségbiztosítását kínálja, amely így a vállalati szintű felhasználáshoz megbízható alkalmazásokat biztosít. Az AdminStudio ZENworks Edition szoftverelosztó varázsló szorosan együttműködik a ZENworks rendszerrel a szoftvercsomagok könnyű továbbításához használható alkalmazásobjektumok automatikus létrehozása céljából.

Más csomagoktól eltérően a Novell ZENworks több platformon, az összes hálózati erőforrást felügyeli függetlenül attól, hogy azok rendszerek, alkalmazások, felhasználók vagy csoportok. Az összes erőforrás azonosítása által a rendszergazdák létrehozhatnak házirendeket a felügyeleti folyamataik automatizálásához. A Linux rendszerre áttérő szervezetek a SUSE Linux és a Red Hat szerverek és asztali számítógépek felügyelete mellett továbbra is képesek lesznek a Windows vagy NetWare rendszerek felügyeletére.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14