Kaspersky spamszűrők: azonosítható a levélszemét valódi forrása

forrás Prim Online, 2004. augusztus 3. 14:00
A Kaspersky Labs bemutatta a Kaspersky Anti-Spam Enterprise Edition 2.0 és a Kaspersky Anti-Spam ISP Edition 2.0 megoldásokat.
A Kaspersky Anti-Spam Enterprise Edition 2.0 és a Kaspersky Anti-Spam ISP Edition 2.0 megoldások vállalati hálózatok és internetszolgáltatók szintjén szűrik a kéretlen leveleket. Az új generációs Kaspersky spamszűrő termékek számos technológiai fejlesztést tartalmaznak, a programok szolgáltatásai nagymértékben fejlődtek.

"A 2F 2000 Kft. hosszú évek óta képviseli a Kaspersky Labs vírusvédelmi rendszereit, melyeknél az orosz cégtől megszokott rendkívül gyakori frissítés mindig is a felhasználói megelégedettség egyik legfontosabb forrása volt. Most ez a tradíció a spam elleni védelemben is megjelenik - mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000. Kft. műszaki igazgatója. - A Kaspersky Anti-Spam új verziója ezen kívül a kéretlen levelek szűrésében eddig meghatározónak számító szabad forráskódú szoftverekhez hasonló széles körű konfigurációs beállításokkal és fejlett öntanító funkciókkal lepi meg a felhasználókat" - tette hozzá Fórján Tamás.

A Kaspersky Anti-Spam megoldás használata során az elektronikus üzenetek többszintű vizsgálaton esnek át. A program egyedülálló nyelvi elemzési technológiával analizálja a beérkező üzenetek szövegét. A nyelvi elemzés alapjául szolgáló nyelvi adatbázist a Kaspersky Anti-Spam kétóránként automatikusan frissíti. Ez a megoldás hatékony védelmet nyújt az éppen aktuális "levélszemét járványokkal" szemben is.

A Kaspersky Anti-Spam több új technológiát tartalmaz, amelyek felismerik a legújabb levélszemétküldő trükköket is, így a grafikák használatát, a feketelistás szűrés elleni bonyolult útválasztási módszereket, valamint az olyan HTML trükköket, mint a láthatatlan szöveg használata és a betűkettőzés.

Válaszul a gyorsan változó spamküldő taktikákra, a Kaspersky Labs szakemberei a feketelista funkciót (RBL) is továbbfejlesztették. A kéretlen levelek küldésére használt címek lekérdezése - és letiltása - az eddig tapasztaltnál jóval gyorsabban történik. Ezenkívül az RBL funkció lehetővé teszi az IP cím-láncok elemzését is, vagyis a Kaspersky Anti-Spam segítségével azonosítható a spam valódi forrása, a kéretlen levél valódi küldője.

Az új GSG2 technológiával a Kaspersky Anti-Spam a jelen pillanatban elérhető termékeknél lényegesen nagyobb hatékonysággal szűri a grafikus információt tartalmazó kéretlen leveleket. A technológia lehetővé teszi az olyan üzenetek észlelését és szűrését, amelyeket - bár a levélszemétre jellemző apró grafikai elemeket tartalmaznak - az eddig használt programok nem ismertek fel. A Kaspersky Anti-Spam megoldások által észlelt ilyen elem lehet például a színhasználat, a mondatvégi pontok ismétlése és a keretek árnyékolása.

A Kaspersky Anti-Spam 2.0 termékekben végrehajtott változtatások segítségével a spamszűrés a korábbiaknál rugalmasabban integrálható a vállalatok informatikai infrastruktúrájába. A webes felületen használható integrált felügyeleti modullal a rendszergazdák bármely hálózati csomópontból módosíthatják a program paramétereit.

Számos újabb levelezőrendszer támogatása mellett a Kaspersky Anti-Spam együttműködik az általánosan használt levelezőrendszerekkel, a sendmail, qmail, CommuniGate Pro, Exim és Postfix alkalmazásokkal. Így nincs szükség a Postfix installálására: a megoldás egyszerűen telepíthető bármely általánosan használt levelezőrendszerbe.
Kulcsszavak: Kaspersky Lab spam

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50