Fujitsu Siemens Computers - új FUTRO S sorozat

forrás Prim Online, 2004. augusztus 10. 13:23
A Fujitsu Siemens Computers új FUTRO S sorozatú gépekkel bővíti vékonykliens-kínálatát. A modellek helytakarékosak, gyakorlatilag teljesen zajmentes működést és hatékony energiafelhasználást biztosítanak. Ideális megoldást jelentenek minden olyan környezetben, ahol elsősorban adatbevitelre, központi adatbázis-lekérdezésekre, e-mailek feldolgozására és irodai alkalmazások futtatására használják a munkaállomásokat.
A Transmeta processzorokkal dolgozó rendszerek csupán egy közepes méretű könyvnek megfelelő helyet foglalnak el az íróasztalon. Fejlett grafikus képességeik ellenére fogyasztásuk mindössze 25 watt - azaz 80 százalékkal kevesebb, mint egy átlagos asztali gépé. Mivel az új sorozat modelljeiben sem meghajtók, sem ventillátorok nincsenek, működésük kivételesen csendes. A PCI-bővítőhely révén egyszerűen kiegészíthetőek ISDN-kártyával vagy további soros interfésszel. A billentyűzet USB-porton keresztül elöl és hátul is a gépekhez csatlakoztatható, amelyek ezen kívül még egy hagyományos PS2 porttal is rendelkeznek.

A felhasználóbarát felület mögött megbúvó Linux-alapú eLux NG operációs rendszer kezelése nem igényel speciális linuxos ismereteket. A SCOUT NG segédprogrammal egyszerűen központosítható az eLux oprendszert használó kliensek felügyelete, így többé nincs szükség külön helyszíni szervizcsapatra.

A sorozat csúcsmodellje, a FUTRO S230 Windows XP Embedded operációs rendszerrel is rendelhető. Ebben az esetben előtelepített Altiris Deployment Solution for Clients gondoskodik a hatékony adminisztrációról. Mindemellett különleges, "made4you" elnevezésű testre szabási programja keretében a Fujitsu Siemens Computers közvetlenül augsburgi gyárából tudja szállítani az ügyfélspecifikus konfigurációkat.
Kulcsszavak: Fujitsu Siemens desktop

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36