Új termékeket jelentett be az Oracle az OpenWorld konferencián

60 napon belül jelenik meg az Oracle E-Business Suite 11i.10 változata

forrás Prim Online, 2004. szeptember 16. 17:55
Az Oracle a szeptember 6-8. között Londonban megrendezett Oracle OpenWorld konferencián több újdonságot jelentett be, köztük a hatvan napon belül megjelenő Oracle E-Business Suite 11i.10 változatát, új felügyeleti eszközöket, illetve beszerzési megoldáscsomagokat. Szintén újdonság az Oracle Grid Control, amely a HP OpenView-val együttműködve a vállalati számítóhálózatokra is kiterjeszti a rendszeradminisztrációt és felügyeletet.
Az Oracle az OpenWorld rendezvényen bejelentette, hogy 60 napon belül megjelenik alkalmazás-együttesének legújabb változata, az Oracle E-Business Suite 11i.10, amely fontos iparág-specifikus funkciókat, jobb integrációt és fejlett adatelemzési lehetőségeket kínál.

Az Oracle E-Business Suite 11i.10 emellett a business intelligence terén is fontos új képességekkel bővül, így a felhasználó szervezetek a hagyományos operatív üzleti adatelemző megoldásoknál jóval alacsonyabb áron valósíthatják meg a részletes adat- és összefüggés-elemzést. Ezenkívül az új verzió továbbfejlesztett integrációs lehetőségeket biztosít az Oracle és más gyártók szoftvereinek párhuzamos működtetéséhez, ami megkönnyíti az Oracle alkalmazásainak fokozatos bevezetését és a heterogén környezetek automatizálását.

Néhány példa az ágazatspecifikus megoldásokra: Az egészségügy hatékonyabb működésének elősegítése az Oracle Healthcare Transaction Base olyan szolgáltatási keretrendszert kínál, amely segít az egészségügyi szervezeteknek az ágazati funkciók egészét lefedő egészségügyi alkalmazások integrálásában, fejlesztésében és működtetésében. A költségvetési szervezetek hatékonyabb működésének és elszámoltathatóságának elősegítése az Oracle E-Business Suite 11i.10 olyan új funkciókat is kínál, amelyekkel a költségvetési szervezetek számára minimálisra csökkenthető a szerződéses ügyletek kockázata, hatékonyabbá válik a szerződés-nyilvántartás, maximálisan kihasználható a szervezet vásárlóereje, és kiküszöbölhetők a téves vagy pontatlan kifizetések. A távközlési szolgáltatók számára az Oracle Telecommunication Service Ordering modullal leegyszerűsíti az előfizetők és előfizetői szerződések nyilvántartását és adatmódosítását, szorosabban együttműködik az Oracle Telco Provisioning modullal, és előre elkészített interfészeket biztosít a külső számlázási rendszereknek az Oracle E-Business Suite alkalmazás-együtteshez való illesztéséhez.

Az Oracle E-Business Suite következő verziója leegyszerűsíti az alkalmazások és köztesszoftverek felügyeletét, felügyeleti eszközeinek szorosabb integrációja olcsóbbá és zökkenőmentesebbé teszi az üzemeltetést.

Az informatikai alaprendszerek és az ezekre épülő üzleti alkalmazások üzemeltetése és felügyelete összetett, költséges és kockázatos feladat. Ezen segít az Oracle által bejelentett felügyeleti megoldás, amely biztosítja az Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control (Oracle Grid Control) és az Oracle Applications Manager szorosabb együttműködését. Segítségével az Oracle E-Business Suite alkalmazásegyüttest használó szervezetek az Oracle-szoftverinfrastruktúra egészében automatizálhatják a rutinszerű rendszeradminisztrációs tevékenységeket, teljesítményadat-statisztikákat állíthatnak össze, biztosíthatják a szabályrend alapú felügyeletet, és elosztott feladat-végrehajtást valósíthatnak meg. Az új integrációs lehetőségek az Oracle E-Business Suite 11i.10 verzióban jelennek meg.

Az Oracle új alkalmazásokkal erősíti meg beszerzési megoldáscsomagját: a beszerzési keretszerződések és szolgáltatás-megrendelések kezelését segítő Oracle Procurement Contracts és Oracle Services Procurement modul egységes és olcsó szerződés-nyilvántartást kínál.

Az Oracle által bemutatott két új termék segít a beszerzési költségek csökkentésében, és áttekinthetővé teszi a beszerzési keretszerződések és szolgáltatásmegrendelések nyilvántartását. Az Oracle Procurement Contracts és az Oracle Services Procurement az Oracle Advanced Procurement beszerzési alkalmazáscsomagjának legújabb tagjai, és a tervek szerint a 60 napon belül megjelenő Oracle E-Business Suite 11i.10 részét képezik.

Az Oracle Procurement Contracts biztonságosabbá teszi a keretszerződések kidolgozását és a lehívások nyomon követését. Segítségével egységes, szabványos keretszerződéseket lehet készíteni, könnyebbé válik a kondíciók megtárgyalása és a végleges szöveg megfogalmazása, a munkafolyamatos engedélyezési rendszer pedig szorosabb kontrollt tesz lehetővé. Az alkalmazás változáskezelési funkcióival észlelhetők és követhetők a keretszerződéses kondícióktól való eltérések, egységesen nyilvántarthatók a kísérő bizonylatok, és össze lehet hasonlítani a különböző szerződésverziókat, kiszűrve a változásokat. Az Oracle Procurement Contracts emellett automatikusan értesít, ha esedékessé válik egy szerződés megújítása, és rögzíti a szerződésekkel kapcsolatos összes eseményt. Segítségével észrevehetők azok az „elfekvő” szerződések, amelyek a hosszú ideje változatlan kondíciók miatt előnytelenné és így túl költségessé váltak a szervezet számára.

Annak érdekében, hogy leegyszerűsítse az összetett vállalati „grid computing” környezetek felügyeletét, az Oracle új beépülőmodult jelentett meg az Oracle Enterprise Manager 10g felügyeleti keretrendszerhez HP OpenView Smart Plug-In néven.

A HP OpenView és az Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control (Oracle Grid Control) integrációja révén a rendszergazdák mindkét termék lehetőségeit maximálisan kihasználhatják. Ezáltal még a legösszetettebb informatikai környezetekben és számítóhálózatokon is jobb rendelkezésre állásra és teljesítményre számíthatnak. Az Oracle Grid Control sokoldalú alkalmazás és szolgáltatás szintű funkciókat kínál az Oracle-környezetek működésének folyamatos figyeléséhez, teljesítményük optimalizálásához, illetve a felhasználók központi adminisztrációjához és jogosultságkezeléséhez. A HP OpenView pedig a rendszerek működésének alapjául szolgáló operációs rendszerek, hardverek és hálózatok felügyeletéhez, megfigyeléséhez és hozzáférés-szabályozásához biztosít megfelelő kereteket.

A HP OpenView és az Oracle Enterprise Manager integrációja

A beépülőmodullal a rendszergazda nyomon követheti az Oracle Application Server, az Oracle Database és az Oracle E-Business Suite működését jellemző adatokat és mutatókat, a HP OpenView konzolján keresztül pedig értesítéseket, figyelmeztetéseket és riasztásokat kap a különböző eseményekről, és ezeket az információkat összefüggésbe hozhatja a rendszer szintjén tapasztalt viselkedéssel. A rendszergazda nemcsak a potenciális problémákról értesül, hanem valós időben vagy visszamenőlegesen lekérdezheti a rendszer működését jellemző adatokat, és ezáltal optimalizálhatja a HP-platformon működő Oracle-környezetet.

A termék elérhetősége

A „HP OpenView Smart Plug In for Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control” nevű termék már most megrendelhető a HP-től. A beépülőmodul a következő platformokhoz érhető el:

Operations felügyeleti szerverek
Operations 7.1 (HP-UX)
Operations 7.2 (Windows)
Operations 7.1 (Solaris)
Operations ügynökprogram-platformok
HP-UX 64
Solaris Server
Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control verziók
Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control (HP-UX)
Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control (Solaris)

Kulcsszavak: ügyvitel Oracle

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI kutatja a kritikus ásványkincseket is

Közel 1 millió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder. Ennek köszönhetően lett az AI-alapú, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT. A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését.

2024. május 13. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36