IFS szoftver a brit fegyveres erők kötelékében

forrás Prim Online, 2004. szeptember 25. 12:49
Az IFS Defence, mely az IFS speciálisan fegyveres erők, kormányzati szervek és hadiipari beszállítók számára megoldásokat kínáló leányvállalata, biztosítja a Lockheed Martin részére a központi szoftvertámogatást, az IFS Applications, valamint a hozzá kapcsolódó rendszerbevezetési megoldásain keresztül. A szerződés értéke meghaladja a 4,4 millió amerikai dollárt.
A brit védelmi minisztérium 2004 júliusától a Lockheed Martin brit leányvállalatát választotta fővállalkozónak egyesített eszközmenedzsment és műszaki fejlesztési megoldások (Joint Asset Management and Engineering Solutions - JAMES1) programja rendszerintegrátori feladatainak ellátásához.

A svéd-magyar hadiipari együttműködés témakörében a Svéd Hadiipari Szövetség által megrendezett kétnapos szemináriumon az IFS Hungary ügyvezető igazgatója Weiszbart Zsolt így kommentálta a hírt:

"Az IFS Applications szervizmenedzsment és karbantartás moduljai a világon piacvezetőnek számítanak a légi- és hadiipari szegmensen belül, állapítja meg az iparág egyik vezető tanácsadó és elemző cége idén márciusban kiadott tanulmányában. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az IFS még 2003 márciusában elnyerte az egyébként 2005-től Magyarországon is hadrendbe álló svéd Gripen harci repülőgépek karbantartó és földi támogató rendszerének (MGSS) a kifejlesztését és üzemeltetését. Ezt követően idén nyáron a brit védelmi minisztérium is az IFS iparági tapasztalatára és szakértelmére tette le a voksot, amikor is a JAMES1 programjának rendszerintegrátori feladatait teljes egészében rá bízta. A speciális tudás és iparági szakértelem mindig is az IFS egyik erősségének számított, és ez különösen igaz a hadiiparban."

A JAMES1, mely program első fázisának célja a hadiipari eszközállomány összehangolt menedzselhetőségi képességeinek a javítása, segítséget nyújt a parancsnokok számára eszközeik állapotának és gyakorlati bevethetőségének pontos megítélésében. A brit védelmi minisztérium törekvéseinek megfelelően a JAMES1 program a különálló katonai egységek helyett, ahol minden eszközt folyamatosan bevetésre kész állapotban tartanak, a teljes eszközflotta összehangolt menedzsmentjét végzi majd.

A teljes körű flottamenedzsment (Whole Fleet Management - WFM) bevezetése csökkenti az eszközbeszerzések darabszámát, ami biztosítja a csatatéren az elvárt eredményeket. Miközben lesznek olyan eszközök, melyeket a mindennapi gyakorlatozások során használnak majd, bizonyos eszközöket egy úgynevezett kontrollált páratartalmú környezetben (Controlled Humidity Environment) tárolnak, hogy bárhol bevethetőek legyenek, ahol a brit fegyveres erőknek szükségük van rájuk. Mivel kevesebb jármű kerül beszerzésre, a karbantartási költségek is jelentősen csökkenek.

Az IFS Defence kifejlesztett egy speciális iparági komponenst, a flottát alkotó eszközök allokálására (Fleet Assigment), mely éppen az ilyen flottamenedzselési igényeket képes kiszolgálni. E széles iparági tapasztalat és szakértelem nagyban hozzájárult a brit védelmi minisztérium pozitív döntéséhez a kiválasztási folyamat során.
Kulcsszavak: IFS

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új jelölés lesz a fenntarthatóság ismérve

Új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens az EcoTech megjelöléssel, amivel az iparban, az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

2024. május 7. 17:59

A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

2024. május 7. 14:53

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36