Vezeték nélküli letöltés az új Nintendo DS-el

Milkovits Gábor, 2004. október 10. 17:51
Iwata Satoru, a Nintendo elnöke újabb adatot hozott nyilvánosságra a cég legújabb hordozható játékkonzoljáról, mégpedig azt, hogy a DS képes adatok vezeték nélküli kapcsolaton keresztül való letöltésére is.
Iwata úr szerint a készülék vezeték nélküli funkciója nemcsak a több játékos által játszott játékok űzését könnyíti meg, mivel a DS alkalmas annak segítségével bizonyos tartalmak letöltésére, majd azok megtekintésére is. Példaként említette, hogy a jövőben a felhasználók az üzletekben lévő készülékekről a lehető legkönnyebben saját konzoljaikra telepíthetik majd az új játékok demóváltozatait. Ugyanennek a technológiának a segítségével egy egészen új interaktív szolgáltatás megvalósítását is tervezi a Nintendo. Ennek az lenne a lényege, hogy az arra kiválasztott mozikban a Japánban rendkívül népszerű rajzfilmek vetítésénél különféle kiegészítő információk érkeznének a nézők DS készülékeire a felbukkanó szereplőkkel kapcsolatosan. A két újszerű megoldás beindítása a készülékek piaci megjelenésénél mindenképpen későbbre várható.

Ezzel szinte egy időben a cég bemutatta az első 12 a készülékre tervezett játékot, alighanem azért, hogy felfokozza a vásárlók várakozásait a november 21-i amerikai premier előtt. Az új játékok közül több is vezeték nélküli kapcsolat segítségével akár 16, vagy 22 játékos által játszható, néhányuk esetében pedig a játékosok eközben a készülék mikrofonjába mondott szöveges üzeneteket is küldhetnek egymásnak. A Nintendo DS dupla képernyős hordozható játékkonzolok a gyártó tervei szerint 2005 húsvétja előtt kerülnek majd forgalomba Európában.
Kulcsszavak: játék Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50