Új ISS biztonsági termékek a Noreg szakmai napján

Kovács Attila, 2004. október 12. 14:42
Rendes éves szakmai napját tartotta október 12-én Budapesten a hat éve piacon lévő, a Montanához tartozó Noreg Információvédelmi Kft.
A 45 résztvevőt Kőrös Zsolt ügyvezető köszöntötte, bevezetőjében kitért a vállalatokra egyre nagyobb számban leselkedő IT biztonsági kockázatokra, különös tekintettel a manapság legnagyobb gondot okozó kéretlen levelek (spam-ok) problematikájára. Felhívta a figyelmet az általuk képviselt vezető nemzetközi biztonsági cég, az ISS új hardver eszközeire, amelyek az "egyetlen megoldás mindenre, egy helyen" elvet követik. Kiemelte, hogy a Noreg idén júniusban auditáltatta a BS 7799 nemzetközi szabvány ajánlást, amit be is vezetett.

Az első előadásban, a Noreg projektvezetője a "BS7799 bevezetése a gyakorlatban" címmel tartott előadást. Ebben kiemelte az informatikai rendszerekre és biztonságra vonatkozó jogszabályokat, illetve szabványokat, ajánlásokat, külön részletezve a BS7799 - 2:2002 szabvány filozófiáját, a kockázatok kezelésének elfogadását, a tanúsítás feltételeit, folyamatát, valamint a Noreg BS7799-es tanúsítványának elkészülési menetét.

Yves Delongie, az atlantai központú Internet Security Systems (ISS) cég képviseletében annak új Proventia termékskáláját mutatta be. A Proventia új korszakot hoz az internet biztonságban: biztonsági platformja azonosítja és megállítja a hackereket, férgeket, vírusokat, spam-eket, még mielőtt azok elérnék a vállalati rendszert. A Noreg által is forgalmazott ISS "minden egyben" biztonsági hardver termékcsalád három tagja: a Proventia A, a Proventia G és a Proventia M modell. Az M modell például miközben hálózati forgalomelemzést végez és web alapú tűzfal-menedzsmentre képe, egyúttal opciósan gateway alapú vírusvédelemre, VPN-re, SiteProtector menedzsmentre, tartalomszűrésre, anti-spam szűrőként és behatolás megelőző rendszerként (IPS) is funkcionálhat.

További előadások a következő témákat ölelték fel: moduláris biztonság koncepciója; elektronikus számla; RSA SecurID megoldás Windows AD környezetben.
Kulcsszavak: Noreg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59