MessageLabs: kombinált kapcsolat- és tartalomszintű SPAM- és vírusszűrés

forrás Prim Online, 2004. december 8. 17:24
A Magyarországon a filter:max által képviselt MessageLabs bejelentette e-mail biztonsági szolgáltatásának 4.0-ás SPAM-szűrő modulját, mely minden eddiginél átfogóbb megoldást nyújt a SPAMek elleni védekezésre.
A továbbfejlesztett motor a SPAMek elleni védelmet reaktív és prediktív technológiák kombinációjával nyújtja. Reaktív technológiaként számos SPAM-adatbázis -többek között a Symantec BrightMail- gyűjteményét alkalmazza, melyek segítségével összességében a SPAMek 70-80%-a kiszűrhető, 0 közeli vakriasztási (false positive) arány mellett. A MessageLabs prediktív Skeptic technológiája pedig a felismerési arányt 100% közelébe tornássza fel, miközben a false positive arányt tovább csökkenti. A prediktív módszerek az e-mailek tartalmát ellenőrző algoritmusokon túl az e-mailt küldő SMTP kapcsolat felépítésének paramétereit (IP-cím, operációs rendszer, protokolloknak való megfelelés, kapcsolat sebessége, stb) is figyelembe veszik akkor, amikor egy e-mailt SPAMnek nyilvánítanak. A rendszer öntanuló moduljai napi 100 milliónyi e-mailből tanulnak, így a folyamatos finomítások eredményeképpen egyedülálló pontosságot ér el a rendszer.

Mint a kihelyezett e-mail biztonság piacvezetője, a MessageLabs továbbra is a SPAM és vírus-jelenségek konvergenciáját figyeli meg. Mark Sunner, a MessageLabs technológiai vezetője elmondta, érdekes megfigyelni a nagyobb víruskitörések időpontjait: amikor a SPAMmerek által használt, vírussal fertőzött számítógépek száma egy bizonyos szint alá csökken, várható egy újabb nagyobb vírusfertőzés.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14