Autója javítására költötte volna a pénzt a cunami-levelek szerzője

Kiss Ádám Zoltán, 2005. január 18. 23:06
Az amerikai hatóságok letartóztattak egy férfit, aki alaposan gyanúsítható a hamis adománygyűjtő levelek szétküldésével.
A 24 éves Matthew Schmieder e-mailjeiben egy segélyszervezet nevében lépett fel, ám a hatóságok nyomára akadtak, letartóztatták, és csak óvadék ellenében voltak hajlandók elengedni az ügy tárgyalásáig. Schmieder nem járt el különösebben óvatosan, és az adományokat közvetlenül saját PayPal rendszerű számlájára utaltatta. Az akció azonban hamar megbukott, mivel a Mercy Corps. nevű segélyszervezet, melynek nevében Schmieder megpróbált fellépni, értesítő levelek tucatjait kapta az internetezőktől. Ezek után a Mercy Corps. értesítette az FBI-t, és szövetségiek azonnal le is tartóztatták Schmieder-t. Az eset egyik legbizarrabb részlete, hogy a károsultak megsegítésére szánt adományokat a férfi meglehetősen gyakorlati célra szánta. A bírósági iratok szerint Schmieder terve az volt, hogy a befolyó pénzből megjavíttatja autóját.

Kulcsszavak: jog hacker vírus

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14