XAPT Hungary a Szoftverbörzén: Középvállalatoknak testreszabottan

forrás Prim Online, 2005. február 7. 18:10
Idén is elsősorban a dinamikusan fejlődő, közepes méretű cégek számára lehet érdekes az XAPT Hungary Kft. által bemutatott Axapta megoldás a Szoftverbörzén.
A számviteli, pénzügyi, vállalatirányítási megoldások éves seregszemléjén, a Szoftverbörzén évek óta keresett az XAPT Hungary Kft. standja. Az érdeklődők többsége középvállalatok közül kerül ki, amelyek egyre inkább igényelik átfogó ügyviteli és vállalatirányítási rendszer bevezetését. Ugyanakkor az XAPT részére is jó alkalom találkozni az érdeklődő cégek gazdasági és pénzügyi vezetőivel és bemutatni a Microsoft Business Solutions - Axapta megoldást.

A középvállalatok ma a legdinamikusabban növekvő szegmenst képviselik. Amíg a nagyvállalatok piaca szinte telítettnek tekinthető, a kis cégek pedig továbbra is külön számlázó, könyvelő, raktár, stb. rendszereket használnak, addig a középvállalatok részéről erőteljes az érdeklődés. Többségük mostanában ismeri fel, hogy nem elég a szigetszerűen használt rendszerek tömkelege, mert a vállalat teljes gazdálkodását átfogó integrált vállalatirányítási rendszer meghatározza a cég sikerét, azáltal, hogy friss információkat szolgáltat a vállalat pénzügyi helyzetéről, a termelés gazdaságosságáról, az értékesítés sikerességéről, gyorsítja, pontosabbá teszi a belső információáramlást, és összességében sokkal átláthatóbbá teszi a folyamatokat. Az egyre fokozódó versenyhelyzetben erre minden cégnek szüksége van.

Dr. Schvarcz Zoltán
, az XAPT Hungary Kft ügyvezetője szerint: „Kérdés mindig, hogy mit tekintünk középvállalatnak, a különböző megoldásszállítók meghatározása eltér ebben a tekintetben. Az Axapta azoknál a vállalatoknál lehet sikeres, amelyek árbevétele meghaladja a milliárdos nagyságrendet, tevékenysége több területre terjed ki – például a gyártás mellett kis- és nagykereskedelmi értékesítést is folytat, vagy ahol többféle, egymásra ható tervezési, gyártási, szerelési és kivitelezési folyamat fut. Akkor is ajánljuk az Axapta rendszert, ha a belső folyamatok még nem szabályozottak, de a cég merész növekedési terveket fogalmazott meg. Az Axapta megoldást az elmúlt évek során számos speciális funkcióval ruháztuk fel, továbbá elkészült a román, és folyamatban van a szerb és horvát változat. Számos magyar tulajdonú cég mostanában kezdi meg dél-kelet irányú terjeszkedését, számukra nagy könnyebbség, hogy egyazon rendszeren belül kezelhetik az anya- és a leányvállalat folyamatait, pénzügyeit és kontrollingját.”

A tavalyi év folyamán az XAPT Hungary másfélszeresére növelte előző évi árbevételét, míg tizennégy hazai, illetve határainkon átnyúló bevezetési projekten dolgozott, ami a becslések szerint az összes Axapta értékesítés több mint 90%-át adta. A növekedési tendenciát segítették a GVOP pályázatok is – a vállalaton belüli korszerű elektronikus rendszerekkel kapcsolatos pályázaton a mostanáig kihirdetett nyertesekből hat vállalkozás Axapta rendszer megvalósításába kezd.

A középvállalati kört természetesen nem lehet homogénnek tekinteni, s az XAPT nem is ezt teszi, ennél a vállalatméretnél már speciális megoldásokra van szükség, az adott vállalat igényeire kell szabni a rendszert annak érdekében, hogy valóban betöltse a feladatát, azaz a cég folyamatainak hatékony segítését.

Rabe Ágnes kereskedelmi és marketingigazgató szerint a mai vállalatirányítási rendszerek már rendkívül sok funkcióval vannak felvértezve, azonban minden ügyfélnél vannak olyan speciális igények, amelyekre egyedileg kell megoldást találni. Az XAPT csapat az elmúlt időszakban számos speciális fejlesztéssel bővítette az Axapta funkcionalitását a bevezetések során:

Webáruházak, B2B elektronikus kereskedelmi rendszerek, vállalati portálok
mobil kereskedelmi alkalmazások támogatása (pl. utazó üzletkötők vagy szervizes munkatársak PDA-n keresztül kommunikálhatnak a központtal)
kis- és nagykereskedelmi megoldások, vonalkód rendszerek és pénztárgépes kapcsolat kialakítása
termelésprogramozás támogatása, selejtminimalizálási algoritmusok, gyártás hatékonyságának mérése, elemzése, gyártást kísérő dokumentumok előállítása
minőségirányítási rendszer támogatása
OLAP alapú vezetői információs és döntéstámogató rendszerek

Kulcsszavak: ügyvitel Xapt-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55