F-Secure Mobil Anti-Virus a Swisscom-felhasználók intelligens telefonjainak védelmére

forrás Prim Online, 2005. február 19. 09:15
Az F-Secure és a Swisscom, Svájc vezető mobilkommunikációs szolgáltatója partneri megállapodást kötött. Az együttműködés értelmében az F-Secure integrálja Mobil Anti-Virus termékét a Swisscom Mobile új Mobile Assistant Qtek 9090 zsebszámítógépébe.
Az új vírusvédelmi szolgáltatás a Swisscom új Mobile Assistant csomagjának része, melyet a Swisscom a Windows Mobile alapú intelligens telefont használó ügyfelek részére vezetett be. A Swisscom a szolgáltatással elsősorban vállalati ügyfeleit célozza meg. A vírusvédelem a Swisscom intelligens telefon és PC termékvonal részeként hozzáférhető a viszonteladóknál, valamint a Swisscom Shop üzletekben. Első lépésben a zsebszámítógépek felhasználóinak kínálják a vírusvédelmi szolgáltatást, mely a szolgáltatás bővítését követően más intelligens telefonokon is elérhető lesz.

"A telefontársaság kiválasztásánál az ügyfelek értékelik a megbízhatóságot, a szolgáltatás biztonsága pedig döntő tényező az egyes szolgáltatók közötti versenyben. A telefontársaság által kínált vírusvédelmi szolgáltatás a legkényelmesebb módja a vállalati ügyfelek, különösen a kis- és középvállalkozások, valamint a vállalkozók készülékeinek védelmére" - nyilatkozta Antti Vihavainen, az F-Secure Corporation Mobile Operator Solutions igazgatója.

Már most számos vállalkozás használja a zsebszámítógépeket a laptop számítógépek alternatívájaként. Hátrányuk azonban, hogy újfajta biztonsági kérdéseket vetnek fel. A mobilterminálok felhasználói által igényelt biztonság legfőbb szempontja a könnyű használat és a frissítések pontossága. Innovatív, fejlett megoldások, üzleti és szolgáltatási modellek, valamint mobilhálózaton történő frissítési mechanizmusok szükségesek ahhoz, hogy az állandóan mozgó eszközök folyamatos védelem alatt álljanak.

A mobilbiztonság évek óta az F-Secure egyik legfontosabb tevékenységi területe. Napjainkra a vállalat már mind a mobilterminálok, mind a mobil-infrastruktúra számára kínál tartalombiztonsági megoldásokat. A mobilterminálok eszközszintű védelmét kínáló F-Secure Mobile Anti-Virus a világ első mobilszolgáltatókon keresztül kínált vírusvédelmi szolgáltatása. Az F-Secure Mobile Anti-Virus a telefontulajdonosok számára is elérhető a mobiltelefon-gyártókon keresztül és az F-Secure eStore áruházban.
Kulcsszavak: security F-Secure Swisscom

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14