Árcsökkentett Sun Ray kliens és szerverszoftver egyetemeknek és kutatóintézeteknek

Kovács Attila, 2005. február 19. 13:09
A Sun Microsystems a San Franciscóban tartott nemzetközi oktatási és kutatási világkonferencián bejelentette, hogy az oktatási és a kutatási létesítmények számára olcsóbban és kibővített funkciókkal kínálja Sun Ray szerverszoftverének 3-as verzióját és Sun Ray 170 ultravékony kliensgépét.
A Sun Ray kliensek azoknak a költségtudatos intézményeknek ajánlják, amelyek biztonságos és rugalmas hálózatot kívánnak létrehozni, de a professzionális szolgáltatásoknál szokásos magas árak nélkül.

A Sun Ray szerverszoftver 3-as verziójának főbb jellemzői: az új verzió támogatja a Solaris és a Linux operációs rendszert, így a Sun Ray ultravékony kliens ott is alkalmazható, ahol a környezet az asztali gépekig bezárólag Linux alapú. A szoftver és a kliens támogatni fogja a Sun Java Desktop System 2-es, a Red Hat Advanced Server 3-as (32 bites) és a SuSe SLES 8-as (32 bites) verzióját.

A termék az informatikai környezet biztonságát is növeli: adatvédelmi funkciója titkosítja a forgalmat a Sun Ray Server szoftver és a Sun Ray ultravékony kliens között. Így kivédhetőek azok az alkalmi betörési kísérletek, amelyek során a betörő a csomagok vagy a forgalom vizsgálatával próbálja megnézni a kapcsolatok képernyőit és adatait, vagy a megnyomott billentyűk kilesésével akar előkészíteni egy "újrajátszásos" támadást.

Továbbfejlesztett képességei révén a Sun Ray a Solaris operációs rendszeren jobban támogatja a perifériákat, lehetővé teszi különböző gyártmányú kliensek együttes használatát egyazon LAN-on belül, és kliens-kapcsolatonként akár 50%-kal kisebb minimális sávszélességet igényel.

A Sun elő kívánja segíteni, hogy az oktatási és a kutatási intézmények csökkenthessék hálózataik költségét és bonyolultságát; ennek szellemében most a Sun szerverszoftvert húsz licencenként 99 USD vagy telephelyi licencenként 2400 USD áron szerezhetik be.
Kulcsszavak: szerverszoft Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50