A Webroot biztonságtechnikai megoldásai Magyarországon

Geza Papp, 2005. február 25. 09:40
A Webroot Software coloradói székhelyű biztonságtechnikai szoftverfejlesztő vállalat partneri viszonyra lépett a Nollex Nemzetközi Kft.-vel. Az együttműködés célja a világszerte használt SpySweeper kémprogram-eltávolító a közép-európai piacon történő forgalmazása.
A kémprogramok okozta veszély világszerte exponenciális ütemben nő. Az elkövetkező néhány évben valószínűleg a vírusoknál is nagyobb problémát jelentenek majd a különféle hijacker, trójai, billentyűzetfigyelő és kéretlen reklámküldő programok. A Webroot és az egyik legnagyobb amerikai internet-szolgáltató közös analízise során 2004-ben hárommillió esetben vizsgáltak meg az internethez kapcsolódó számítógépeket és összesen 83 millió kémprogramot találtak, esetenként átlag 26-ot.

A kémprogramokat a jelenleg forgalomban levő antivírus-szoftverek és tűzfalak többnyire nem szűrik ki, nem is ez a feladatuk. Az észrevétlenül maradt kémprogramok figyelik a számítógépen folyó műveleteket, a felhasználó internetezési szokásait, adatokat szolgáltatnak ki róla vagy az illetéktelen hozzáférést lehetővé tevő "hátsó ajtót" nyitnak a rendszerben. Eltávolításuk az olyan speciális ún. anti-spyware programok segítségével lehetséges, mint amilyen a Webroot által fejlesztett SpySweeper, melynek világszerte immár több százezer felhasználója van.

A SpySweeper a Webroot Software háromszoros díjnyertes kémprogram eltávolítója (PC Magazine, USA), melynek legújabb, 3.5-ös változata a korábbinál 30%-kal nagyobb sebességgel és számos továbbfejlesztett biztonsági jellemző segítségével őrködik a számítógépek felett. A SpySweeper Enterprise nagyvállalatok és egyéb, sokgépes rendszerek védelmére szolgál.

A Webroot, felismerve a kémprogram-eltávolítók iránt megnyilvánuló globális igényt, Közép-Európában is közvetlenül, helyi forgalmazókon keresztül kívánja hozzáférhetővé tenni szoftvermegoldásait. Ezt a feladatot Magyarországon a Nollex Nemzetközi Kft. látja el, melynek szakemberei gazdag tapasztalatokkal rendelkeznek a számítógépes biztonságtechnikát illetően. A Nollex 2004 harmadik negyedévében kezdte meg a SpySweeper magyarországi terjesztését és máris jelentős ügyfél-, valamint viszonteladói körrel rendelkezik. A dinamikusan fejlődő Nollex teljes körű biztonságtechnikai termékpalettát alakított ki, amelyhez a kémprogram-eltávolítókon kívül antivírus, személyi tűzfal és rendszer-visszaállító megoldások tartoznak.

A Webroot Software Inc.

A coloradói Boulderben székelő vállalat innovatív számítógépes adatvédelmi termékeket és szolgáltatásokat fejleszt világszerte több millió felhasználó számára. Nagyvállalatoktól kezdve internet-szolgáltatókon, egyetemeken, állami intézményeken át a kisvállalatokig és egyéni felhasználókig számos országban találhatók ügyfelei. Az 1997-ben alapított cég kiemelkedő minőségű, könnyen használható szoftvereket nyújt felhasználóinak, melyek segítségével megvédhetik adataikat az illetéktelen hozzáféréstől. A Webroot szoftvereit független amerikai és európai elemzők rendszeresen a legmagasabb kategóriába sorolják és ajánlják.

A Nollex Nemzetközi Kft.


A Nollex alapítói magyar informatikai szakemberek, akik elkötelezettek a naprakész biztonságtechnikai megoldások megismertetése és elterjesztése iránt. A vállalatot 2003-ban alapították és azóta dinamikusan bővíti forgalmazott termékeinek és ügyfeleinek körét. Több nemzetközi hírű szoftverfejlesztő magyarországi képviselőjeként rendszer-visszaállító és tűzfal programokat forgalmaz, de antivírus termékekkel is foglalkozik. Partnerei közé vállalatok, könyvtárak, iskolák és felsőoktatási intézmények tartoznak, valamint egyéni felhasználók igényeit is kiszolgálja.
Kulcsszavak: tűzfal security Webroot

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14