A Samsung bemutatta a világ legnagyobb, 208 cm átmérőjű LCD képernyőjét

Milkovits Gábor, 2005. március 8. 09:20
A Samsung bemutatta a világ legnagyobb LCD képernyőjét, amely 82”-es (208 cm) képátmérőjével jelentősen felülmúlja a Sharp októberben bemutatott 65”-es modelljét.
A Samsung az új képernyővel a jelenleg a plazma tv-k által uralt, nagyméretű lapos képernyős televíziók piacára szeretne betörni. A termék sorozatgyártására azonban a cég szerint még legalább másfél évet kell várni. A területen rendkívül éles verseny folyik, ami alááshatja a gyártók nyereségességét. Az LCD árak ugyanis a vártnál alacsonyabb kereslet miatt nagymértékben csökkentek az utóbbi időben, miközben a gyártó cégek több mint 40 milliárd dollárt fektettek be az ágazatba annak érdekében, hogy felfuttassák a termelést a következő tíz során. A Samsung saját felmérése szerint az év elején lezuhant LCD árak az elkövetkező fél évben változatlanul alacsonyan maradnak, és csak az utolsó negyedévben várható a kereslet élénkülése. Független elemzők szerint ezek az előrejelzések valószínűleg csak a televíziókba szerelt LCD panelekre vonatkoznak, mert az asztali számítógépes monitorokba és noteszgépekbe szánt LCD termékek piaca ennél hamarabb magára találhat.

Az LCD ágazat a nehézségek ellenére igen látványosan fejlődik: A Display Search adatai szerint jelenleg a 28”-esnél nagyobb képernyők 31%-ában található LCD panel, ez az arány azonban még az idén 45, 2007-ig pedig 60%-ra emelkedhet.
Kulcsszavak: monitor LCD Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50