Kikényszeríti a szabályzat betartását az új McAfee Firewall 8.5

forrás Prim Online, 2005. április 26. 08:42
A McAfee Firewall Desktop 8.5 kis és nagyvállalatok számára egyaránt robosztus védelmet kínál napjaink kifinomult fenyegetései és célzott hacker-támadásai ellen. A megoldás többrétegű védelmének része a ki- és befelé irányuló forgalom monitorozása, a biztonsági szabályzat betartatása és szükség esetén kikényszerítése, a válogatott behatolás megelőző képességek, valamint az alkalmazás-megfigyelés és a jelentéskészítés is.
Az új, 8.5-ös Desktop Firewall alkalmazásával az adminisztrátor szabályozhatja az utazó vagy távoli ügyfelek hozzáférését a kapcsolódási biztonsági szabályzatok (Connection Awareness Policies) segítségével, mely azzal, hogy egy előre definiált szabályzati csomagot alkalmaz abban az esetben, ha a felhasználó kapcsolódása a hálózathoz nem felel meg egy adott kritériumrendszernek, megvédi a hálózatot egy potenciálisan veszélyes hálózati kapcsolattól.

A mobil felhasználók számos módon kapcsolódhatnak a vállalati hálózatokhoz, akár szélessávú hozzáféréssel, akár betárcsázással, vagy virtuális privát hálózatokon (VPN) keresztül, amely csatlakozási módok mindegyike egyedi szabályzatot igényel. A McAfee Desktop Firewall 8.5 segítségével a szervezet rugalmasan kezelheti a szükséges szabályzatok összességét annak alapján, hogy az éppen csatlakozó felhasználó hány csatlakozási kritériumnak felelt már meg, mint amilyen például az átjáró IP és Mac címének ellenőrzése még a hálózathoz történő kapcsolódás előtt. Az ellenőrzés után a McAfee Desktop Firewall 8.5 egy kifejezetten az adott felhasználóra vonatkozó biztonsági szabályzat életbeléptetésére képes, amely az adott kapcsolat korlátjait és privilégiumait szabályozza.

A McAfee Desktop Firewall 8.5 hálózati karantén funkciója mellett teljes ügyfélletiltásra is képes, hogy a vállalkozások visszaszerezzék az irányítást ügyfélhálózatuk felett. A megoldás asztali és kiszolgálógépre egyaránt telepíthető, megfigyeli a belső hálózati forgalmat, és megállítja a potenciális fenyegetéseket. A McAfee Desktop Firewall 8.5 is könnyedén telepíthető, és természetesen menedzselhető a McAfee központi konzolja, az ePolicy Orchestrator alól.
Kulcsszavak: tűzfal security McAfee

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50