Az FBI is nyomoz az identitástolvaj Spyware ügyében

Genda Csongor Zoltán, 2005. augusztus 8. 18:10
A Sunbelt biztonsági szoftvereket fejlesztő cég szerint az úgynevezett „CoolWebSearch” (CWS) kártevő nem csak arra szolgálhat, hogy nem kívánt oldalakra vezesse a számítógépfelhasználókat, hanem olyan adatrabló CWS-verziók is léteznek amelyek figyelik a felhasználó által leütött billentyűket, ezen adatokat rögzítik, majd továbbküldik a szerzett információkat egy idegen szerverre.
A Sunbelt szerint a program leginkább számlaadatokra és különböző felhasználói jelszavakra fókuszál. Patrick Jordan a CoolWebSearch egyik szakértője megfigyelte a kártevő viselkedését és arra a következtetésre jutott, hogy fertőzés esetén az adott számítógép nem csak spam-zombivá vált, hanem kapcsolatot létesített egy idegen webszerverrel is. Nyomon követve az útvonalat, eljutottak egy identitásrabló bűnbandához, akik nagy mennyiségben lopják a gyanútlan felhasználók személyes adatait. A biztonságspecialista időközben értesítette FBI embereit is az esetről, akik azóta nagy erőkkel nyomoznak a bűnözők után.


A Sunbelt szakemberei azt ajánlják az internetezőknek, hogy használjanak gépük védelme érdekében anti-spyware programokat is.

Kulcsszavak: hacker vírus FBI

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14