A WatchGuard bejelentette a Firebox SSL Core VPN Gateway nevű megoldását

forrás Prim Online, 2005. augusztus 17. 17:02
A WatchGuard Technologies Inc. bejelentette új hardveralapú SSL VPN megoldását: a Firebox SSL Core VPN Gatewayt. Az eszköz a Citrix Access Gateway technológiáját alkalmazza WatchGuard tűzfal hardver platformon. Ennek az alkalmazásnak a segítségével megvalósulhat a távoli kliensek egyszerű, platformfüggetlen hozzáférése bármely belső erőforráshoz.
A WatchGuard új VPN megoldása távoli kliensek számára biztonságos hozzáférést nyújt a belső hálózat erőforrásaihoz.

A megszokott IPSec alapú VPN megoldásokkal felhalmozott tapasztalatok azt mutatják, hogy azok megfelelnek hálózatok közötti VPN-ek alapjaként. Jóval több problémát okoz azonban a távoli munkaállomások és a belső hálózat közötti kapcsolatok IPSec alapú üzemeltetése.

Az új Firebox SSL jelentősen megkönnyíti a kliensek távoli hozzáférését a belső erőforrásokhoz, csökkentve ezzel az üzemeltetés munkaigényét.

A Firebox SSL bármilyen tűzfalon keresztül használható, támogatja napjaink összes főbb operációs rendszerét és protokolját. Két hozzáférési mód egy készülékben:

"Secure Access" kliens mód

A jogosult felhasználók egy weben keresztül teríthető, vékony klienssel csatlakoznak a belső hálózathoz. A kliens segítségével biztonságosan használhatnak bármilyen, a központi telephelyen is elérhető alkalmazást.

"Kiosk" mód


A jogosult felhasználók webes felületen keresztül érhetik el a hálózat erőforrásait, leegyszerűsített formában, akár Internet-kávézóból, akár tenyérszámítógépről.


Nem szükséges a kliensek kézi telepítése, fenntartása vagy támogatása, hiszen a Secure Access kliens automatikusan frissül a hálózathoz történő csatlakozáskor. Kombinált hardver-szoftver eszköz lévén a Firebox SSL gyorsan üzembe helyezhető, megbízható megoldás, kompatibilitási problémák nélkül.

A Firebox SSL használata nagyfokú biztonságot nyújt a távoli végponttól a hálózatig, felügyelt és nem felügyelt eszközökön, minden protokolon.

  • Folyamatosan ellenőrzi a kapcsolódó végpont biztonsági állapotát, beleértve a távoli IP-címet, a tűzfal beállításait, az operációs rendszer, a javítócsomagok és a vírusvédelmi szoftver állapotát.
  • A 196-bites TLS titkosítás minden OpenSSL-alapú titkosítást támogat, beleértve a 3DES és RC4 metódusokat.
  • A belső hálózat IP címeinek elrejtésével megakadályozza programférgek beszivárgását.
  • A Firebox X tűzfal-rendszerekkel együtt telepíthető.
  • LDAP, Radius, Windows Domain és RSA SecurID authentikáció támogatásával a felhasználói csoportokhoz különféle hozzáférési szabályok alakíthatók ki.

Adatok


Hardver:


A Firebox X Core sorozatból ismert 1.26 GHz-es Intel alapú appliance, kiegészítve egy 40 GB merevlemezzel

Teljesítményadatok:


Maximális sebesség: 75 Mbit/sec
Egyidejű VPN kapcsolatok: 205
Secure Access kapcsolatok: 205
Kiosk mode kapcsolatok: 3
Aktív hálózati csatlakozások: 2x 10/100

Magyarországon a PiK-SYS Kft., a WatchGuard Technologies Inc. professzionális partnere forgalmazza és támogatja az amerikai cég biztonsági megoldásait.
Kulcsszavak: Piksys WatchGuard

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14