Ismerkedés a BEA WebLogic Server 9.0-val

forrás Prim Online, 2005. szeptember 7. 16:36
A WebLogic Server új verziójának kialakításakor elsődleges szempont volt, hogy az eszköz valódi biztonságot jelentő megoldást kínáljon a kritikus üzleti folyamatok magas szintű támogatására.
A BEA a WebLogic Server új verziójával könnyebb a menedzselés és biztonságosan támogatható bármilyen folyamatos üzemvitel. A legfrissebb ipari szabványok megvalósítása együttműködő alkalmazások fejlesztését teszi lehetővé. A piacvezető nagyvállalati szoftver infrastruktúra-szállító, a BEA Systems a WebLogic Server új változatát 2005 nyarán hozta forgalomba, a hazai informatikai piac 2005. október 5-én ismerkedhet meg a termékkel.

A BEA WebLogic Server 9.0 máris kitűnő eredményt ért el több, független felmérésben. A PushToTest tesztelésének eredménye alapján a BEA WebLogic Server a kereskedelmi és nyílt forráskódú Java alkalmazásszervereket is megelőzte a nagyteljesítményű tesztesetek vizsgálatánál. A megállapítások egybecsengenek az iparág-standard SPECjAppServer2002 teljesítménymutatóval: a WebLogic Server 9.0 a leghatékonyabb a rendszererőforrások felhasználásában. A kimagasló eredményeket a szerver olyan funkciói teszik lehetővé, mint az új, szabályalapú terheléselosztó eszköz, valamint az önhangoló képességek a megosztott erőforrások számára.

Az új verzió a nagy sikerű BEA WebLogic Server 8.1-et egészíti ki számos új komponenssel és szolgáltatással. Az újdonságokkal a BEA WebLogic Server teljes biztonságot jelent a nagyvállalati szoftverkörnyezetért felelős IT menedzserek számára. Az új szolgáltatások és komponensek egyedülállóan alkalmassá teszik a WebLogic Server 9. 0-át a nagy terhelés mellett, folyamatosan működő alkalmazások Service Oriented Architecture (SOA) modellnek megfelelő gazdaságos megvalósítására és üzemeltetésére.

A WebLogic Server 9. 0 megfelel a legfrissebb ipari szabványoknak, mint például J2EE 1. 4, WS Security alapú biztonságos Web Service szolgáltatások és WS Reliable Messaging üzenetkezelés. Ezek az ipari szabványok teszik lehetővé a fejlesztők számára hordozható és együttműködő alkalmazások hatékony fejlesztését.

Az új változat bevezetésével a WebLogic Server kiegészült egy beépített, nagy teljesítményű üzenetkezelő alrendszerrel, amely képes másodpercenként több ezer üzenet biztonságok célba juttatására. Természetesen más gyártók hasonló rendszerei a továbbiakban is illeszthetőek lesznek az alkalmazás szerverhez.

Az üzemeltetők számára készült megújított adminisztrációs felület, amely végre igazi kényelmet és biztonságot jelent. A felület képes a rutinszerű üzemeltetési feladatok gyors és kényelmes végrehajtására valamint a rendkívüli helyzetek biztonságos kezelésére.
A BEA WebLogic Server új verziójának kialakításakor elsődleges szempont volt a megbízhatóság és a folyamatos üzem támogatása. Ennek érdekében olyan funkciók jelentek meg, mint a különböző alkalmazás verziók párhuzamos (side-by-side) installálhatósága. Szolgáltatás segítségével a webes alkalmazások frissített változatainak telepítés elvégezhető az éppen futó szerveren anélkül, hogy a felhasználók munkájuk felfüggesztésére kényszerülnének. A "nyilvánvaló hibák keresése" (sanity check) eredményeképpen az új alkalmazások az éles futtatási környezetben ellenőrizhetőek, tesztelhetőek, majd a sikeres ellenőrzés után publikálhatóak a felhasználók számára. A megbízhatóságot szolgálja a gyors hibajavítási (hot patch) tulajdonság is, valamint a feladatátvétel a kiterjedt hálózatot érintő, több fürtre vonatkozó rendszerhiba esetén.

Az érdeklődők bővebben olvashatnak a WebLogic 9.0-ról a www.alerarant.hu oldalakon. Itt található az október 5-i rendezvény jelentkezési lapja is.
Kulcsszavak: Alerant BEA Systems

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55