Új Canon fotónyomtatók– csatlakoztathatóság a maximumon

forrás Prim Online, 2005. szeptember 20. 09:04
A Canon három új, nagysebességű, közvetlen fotónyomtatásra alkalmas modellel (PIXMA iP6210D, iP6220D és iP6600D) bővíti a PIXMA termékcsaládot. A stílusos nyomtatók mindegyikében az élenjáró FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiával készült nyomtatófej gondoskodik a gyorsan elkészülő, kitűnő minőségű fotónyomatokról.
Számtalan fejlett és beépített fotónyomtatást támogató funkcióval felvértezve mindhárom készülék számos forrásból képes nyomtatni, legyen szó az elterjedt memóriakártyákról, a PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépekről vagy a mobiltelefonokról. Utóbbiak a nyomtató beépített IrDA (infra) kapuja vagy az opcionális Bluetooth adapter révén csatlakoztathatók a nyomtatókhoz.

A három személyi fotólaboratórium jellegzetességei:


Nagysebességű közvetlen nyomtatás: 10×15 centiméteres szegélynélküli fotó mintegy 46 másodperc (iP6600D), illetve közel 60 másodperc alatt (iP6220D és iP6210D).

Kivételes fotóminőség hat különböző tintával: legfeljebb 9600×2400 dpi felbontás és 1 pikoliteres mikrofúvókák (Micro Nozzles) FINE nyomtatófejjel az iP6600D esetében; legfeljebb 4800×1200 dpi felbontás és 2 pikoliteres mikrofúvókák (Micro Nozzles) FINE nyomtatófejjel az iP6620D és az iP6210D esetében.

LCD-kijelzők a számítógép nélküli nyomtatás elősegítésére: az iP6220D esetében 6,3 centiméteres, míg az iP6600D esetében 8,9 centiméter képátlójú színes képernyő felhasználóbarát kezelőfelülettel. Az iP6210D kezelését kétsoros, húsz-karakteres monokróm szöveges kijelző segíti. Tartós fotók az új ChromaLife100 kellékanyag rendszerrel.

Ezen felül az iP6600D a Canon új, beépített jelző LED-ekkel rendelkező színenkénti tintarendszerét használja, valamint két papírtálcát, beépített duplex egységet és CD-R/DVD adagolót is tartalmaz.

Fejlett technológia a közvetlen nyomtatásban

Beépített képszerkesztő funkciók sora támogatja a közvetlen fotónyomtatást, így a fotókon a számítógép igénybe vétele nélkül javíthatunk. A vörös-szem korrekció (Red-eye correction) automatikusan felismeri és kijavítja a vaku visszaverődése okozta vörös szemeket, az arc derítő (Face brightener) eljárás pedig megkülönbözteti és kivilágosítja az éppen árnyékban tartózkodók arcát. A gyengébb minőségű – például kamerás mobiltelefonnal készült – képeket a fotójavító (Image Optimiser) funkció rendbe hozza, kisimítva a recézett kontúrokat és mérsékelve az erős JPEG tömörítés okozta blokkosodást.

FINE: a sebesség és minőség garanciája


A Canon szabadalmaztatott, a félvezető-gyártásban használatos FINE elnevezésű eljárása rendkívüli nyomtatási sebesség elérését teszi lehetővé fényképek és dokumentumok esetében. A kivételesen hosszú nyomtatófejek sűrűn elhelyezett fúvókákat tartalmaznak, így rövidebb idő alatt is több tintát képesek a papírra juttatni, A/4-es méretű hordozók esetén is szegélymentes nyomatokat produkál. A FINE egyúttal gyakorlatilag szemcsézettség nélküli fotólaboratóriumi minőséget produkál, a fúvókákból másodpercenként millió szám kilőtt mikroszkopikus, pikoliternyi cseppek rendkívül egyenletes és pontos célba juttatásával.

A három fotónyomtató mindegyikében alkalmazott 6 tinta hozzájárul a professzionális minőségű fotónyomatok elkészítéséhez.

Maradandó minőség

A tökéletesebb színtartás érdekében a nyomtatók támogatják az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan fotó-nyomatok előállítására képes, melyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt az ezüst-nitrát előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a fakulásnak.

Fotónyomtató design


A kifinomult PIXMA design hagyományait követve az új közvetlen csatlakoztatást biztosító fotónyomtató modellek az otthoni környezetbe illeszkedő stílusban és kivitelezéssel készültek. A könnyebb használat érdekében az LCD képernyőt és a kezelőszervek a készülék középső részén kaptak helyet.

A nagyméretű (8,9 centiméteres képátló az iP6600D, és 6,3cm az iP6220 esetében) színes LCD képernyők kiválóan használhatók:

a képek és oldalelrendezések előnézetéhez
CD-R/DVD nyomtatáshoz
képek méretre-vágásához

Az iP6600D a Canon továbbfejlesztett médiakezelő rendszerét is tartalmazza: kettős papírtálcával, CD-R/DVD adagolóval és automatikus duplex egységgel szerelték fel – a két tálca révén a nyomtatóba egyidejűleg tölthető normál papír és fotómédia is.

Simulékony és kompakt

Az új FINE kazetták (iP6210D/iP6220D) keresztmetszete jelentősen csökkent az előző generációs technológiához képest, kikövezve ezzel az új belépő szintű modellek tervezéséhez vezető utat.

Hatékony tintafelhasználás


Az iP6600D egyedi, külön cserélhető tintakazettái biztosítják, hogy csak az éppen kifogyott színeket kelljen cserélni. Olyan LED-eket tartalmaz, amelyek csak akkor világítanak, ha megfelelően telepítették a kazettákat. Az egyéni felhasználókhoz rendelt használat során mindenki nyomon követheti az aktuális tintaszinteket: a LED mérsékelt ütemben villog, ha kifogyóban van a tinta, és gyorsabban jelez, ha a hozzá tartozó kazetta egészen kiürült.

A média kiválasztása


A Canon nyomtatási technológiában birtokolt versenyelőnye azonban kizárólag az eredeti Canon fotóminőségű média és tinta használatakor jut teljességében érvényre. A Canon hordozóanyagok egyre bővülő és változatos köre - beleértve az új, kedvező árfekvésű Glossy Photo Paper Everyday Use (GP-501) médiát - került kifejlesztésre kifejezetten a Canon FINE tintasugaras nyomtatótechnológiával való együttműködésre. Széles skálán állnak rendelkezésre fotópapírok és egyéb médiák: méret tekintetében a hitelkártyától az A/4-es méretig; formátum-korlátok sincsenek (a mini matricákat is beleértve), kivitelezésben pedig a fél-mattól a matton át a magasfényűig terjed a skála. A kínálatban megtalálható a kétoldalas fotópapír (PP-101D 13×18 cm és PP-101D A4) és a zászlóshajóként elismert Photo Paper Pro (PR-101), amely a legmagasabb fokú megjelenítést és a legtartósabb professzionális minőséget kínálja.

Minőségi szoftverek a személyes fotólaborhoz


Mindhárom nyomtató kiválóan együttműködik a digitális fényképezőgépekkel és videokamerákkal, memóriakártyákkal és kamerás mobiltelefonokkal, de természetesen képesek zökkenőmentesen a számítógépről történő nyomtatásra, legyen szó PC-ről vagy Macintosh-ról. Az átfogó fotólabor szoftverkészlet tartalmazza az Easy-PhotoPrint, Easy-WebPrint, PhotoRecord, CD-LabelPrint alkalmazásokat, amelyek a kép- és weboldalnyomtatást, az albumkészítést, a CD-R/DVD nyomtatást teszik egyszerűen elvégezhetővé. Az Easy-Print Toolbox mindezeket egyetlen eszköztárban fogja össze.

Mindhárom nyomtató a Win 98/Me/2000/XP és Macintosh OS X v10.2.1 vagy újabb rendszerekkel kompatíbilis.

Sajtóközlemény
Kulcsszavak: fotó printer Canon

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50