Nokia globális mobilfotó-pályázat

Milkovits Gábor, 2005. október 5. 11:07
A Nokia egy olyan az egész világra kiterjedő fotópályázatot hirdetett, amelybe mobiltelefonokba épített digitális kamerákkal készített fényképekkel lehet benevezni.
A „See New” (kb. „Láss újat) szlogennel fémjelzett verseny célja elsősorban a mobiltelefonos fényképezés népszerűsítése azáltal, hogy mindenki számára világossá tegye a készülékekben rejlő lehetőségeket. A versenyben bárki, bármilyen típusú mobiltelefonnal készített képekkel részt vehet, az egyetlen feltétel az, hogy a pályázó betöltse 18-adik életévét. A fotókat a http://www.nokia.com/nseries/index.html?loc=seenewsite weboldalra feltöltve lehet bekapcsolódni a versenybe, amelyben öt földrajzi régióban hirdetnek majd egy-egy győztest.

A nyertesek jutalma az lesz, hogy öt világhírű fotóssal, az amerikai Juergen Teller-rel, Philip-Lorca DiCorcia-val, a Londonban működő díjnyertes Nick Waplington-nal, az indiai Raghu Rai-al és a kínai Jiancheng Dong-gal egy egynapos közös munkán vehetnek majd részt. Az öt profi fotós alkotja egyúttal a zsűrit is, illetve szintén az ő kedvcsináló, Nokia N90-es mobillal készült fényképei láthatók az említett weboldalon. A kamerás mobilok egyre komolyabb konkurenciát jelentenek az olcsóbb digitális fényképezőgépek számára, ráadásul egy nemrég készült felmérés szerint 2010-re a forgalomba hozott mobiltelefonok 77%-ában lesz digitális kamera.
Kulcsszavak: pályázat kamera fotó Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50