A MYTOB nem pihen...

forrás Prim Online, 2005. október 19. 20:21
A Trend Micro egy új, már terjedő MYTOB változatot fedezett fel: a WORM_MYTOB.LL férget. A múlt hét folyamán 8 új MYTOB változat jelent meg. Egyes szakértők szerint ez a támadás a MYTOB család újabb terjedési hullámát jelzi.
Bár a WORM_MYTOB.LL támadása viszonylag ártalmatlan, David Kopp, a TrendLabs Europe vezető vírusvédelmi kutatója elővigyázatosságra szólítja fel a felhasználókat. "Amint azt láthattuk, a korábbi rosszindulatú kódok: például a ZOTOB, RBOT és más gyorsan terjedő féregcsaládok esetében a MYTOB.LL további támadásokat készíthet elő. A MYTOB.LL csökkenti a rendszerleíró adatbázisban az Internet Explorer biztonsági vagy megbízható webhelyekhez tartozó beállításait, így a számítógépet sebezhetőbbé teszi a jövőbeli támadásokkal szemben" - mondta Kopp. A MYTOB.LL minden egyes fertőzése tovább erősíti a MYTOB család által használt hatalmas bothálózatot - tette hozzá Kopp.

Az ilyen és az ehhez hasonló támadások kivédése érdekében a Trend Micro biztonsági szakértői a következő intézkedéseket javasolják:

  • Gondoskodjon arról, hogy a rendszer a legfrissebb Microsoft rendszerfrissítéseket tartalmazza!
  • Gondoskodjon arról, hogy a vírusdefiníciók folyamatosan frissüljenek! A kézi frissítéssel járó többletmunka és késlekedés kiküszöbölése érdekében a legtöbb vírusvédelmi vállalat automatikus frissítést biztosít termékeihez.

A Trend Micro ingyenes vírusvizsgálati szolgáltatása, a HouseCall, minden felhasználó számára letölthető a http://housecall.trendmicro.com weboldalról.

A Trend Micro PC-cillin felhasználói a termékbe épített Network Viruswall hálózati vírusvédelmi és Vulnerability Assessment sebezhetőségek értékelésére szolgáló modulokat is használhatják a rendszer folyamatos frissítéséhez.
Kulcsszavak: Trend Micro

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59