Nemzetközi kereskedelmet segítő funkciók a rEVOLUTION Software Iroda++ rendszerének legújabb verziójában

forrás Prim Online, 2005. november 1. 10:00
A rEVOLUTION Software a napokban dobta piacra Iroda++ integrált ügyviteli rendszerének legújabb, 6.17-es verziószámú változatát, amelyben a cég a megszokott kényelmi funkcióbővítéseken túl elsősorban a nemzetközi kereskedelmet segítő funkciók beépítésére fókuszált.
A rEVOLUTION Software – általános termékfejlesztési stratégiájának megfelelően – ez alkalommal is mintegy 500 Iroda++ ügyfele közül a követési szerződéssel rendelkező 250 cég körében végzett igényfelmérés alapján döntött az új funkciók kialakítása mellett. Az elsősorban a kis- és középvállalati körbe tartozó felhasználók közel 75%-a folytat jelen pillanatban is uniós kereskedést, és az arány évről évre növekvő tendenciát mutat. A cég az új szoftververziótól az Iroda++ rendszereladások 30%-os bővülését várja.

A hazai ügyviteli szoftverpiac piac három legnépszerűbb ügyviteli alkalmazása között nyilvántartott rEVOLUTION Iroda++ integrált ügyviteli rendszer legújabb, 6.17-es verziószámú változata a megszokott kényelmi funkcióbővítésen túl már elsősorban az uniós kereskedelmet támogató funkciókra fókuszál. A programba beépítésre került többek között az unió-konform Valutapénztár modul, melynek segítségével a deviza készpénz (valuta) forgalom a törvényi előírásoknak megfelelően nyilvántartható, forintban számított értéke naprakészen követhető, átértékelhető. A kis- és középvállalati ügyfelek számára ugyanis az EU-csatlakozás eredményeként ez egyre fontosabbá válik, mivel egyre több cég kezel készpénzt a forint mellett devizában is.

A rendszer másik kiemelt újdonsága az ún. INTRASTAT modul. Magyarország uniós csatlakozása óta ugyanis a tagállamok közötti termékforgalom esetében már nem készülnek vámokmányok, így a statisztikához szükséges adatok sem állnak rendelkezésre, azokat más forrásból kell begyűjteni. Ezt az adatszolgáltatást támogatja az INTRASTAT modul, amelynek segítségével a rendszerből az adatok a kötelező formanyomtatványoknak megfelelő formátumban és csoportosításban kérhetőek le, kiváltva ezzel a kézi adatgyűjtést. A modul működése az INTRASTAT rendszerére épül, amelyet EU-jogszabályok írnak elő és szabályoznak részletesen, s amelyek betartása minden tagállam számára kötelező.

A rendszer újdonsága még az IBAN- és a SWIFT-kód rögzítési lehetőség is, így a devizás vevői számlákon mind a törvényi, mind a vevői igényeinek megfelelően feltüntetésre kerülhet az IBAN és a SWIFT kód is. Az új verzióban található áfa-dátum rögzítési lehetőséggel pedig azoknak a vállalatoknak is lehetőségük nyílik számlázáskor az áfa-dátum módosítására, ahol a folyamatos teljesítésből adódóan az áfa rendezése eltér a szokásostól.

Az Iroda++ 6.17-es verziójú változatában az említett újdonságokon túl számos egyéb kényelmi fejlesztés is helyt kapott. A rendszer újítása a vonalkód-generáló funkció, melynek nagy jelentősége van a bevételezés és kiadás során, mivel a hazai vállalatok körében is egyre elterjedtebb a vonalkód leolvasók használata. Segítségükkel ugyanis jelentősen lerövidíthető a rögzítés menete, a hibázási lehetőség pedig minimálisra csökkenthető. Az új verzió cikktörzsébe bekerült vonalkód-generáló funkciónak köszönhetően a program EAN-szabványoknak megfelelő kódot képes előállítani.

Sokak igényét elégíti ki a devizás számla rögzítésekor a teljesítési dátum szerinti árfolyam betöltése, a bizonylatokra vonatkozó megújult cégembléma-beillesztési és formázási lehetőség, a tárgyi eszköz maradványérték-számítás egyszerűsített módja, valamint a cégek számviteli politikájában rögzített, a cég be- és kimenő devizás bizonylatainak árfolyamrögzítésére szolgáló, az egyes bizonylatokhoz fixen beállítható megfelelő árfolyam, így gyorsítva és hibamentésebbé téve a rögzítést.
A még pontosabb készletfigyelés érdekében pedig a rendszer lehetővé teszi a gyári számok nyilvántartását is, amelynek segítségével az adott cikk minden egyes darabjának életútja nyomon követhető.

„Nap mint nap találkozunk olyan vállalatokkal, ahol a mostani programverzióba bekerült funkciók valamelyike kulcsfontosságú szempont a szoftverválasztás során” - mondta Juhász Zsolt, a rEVOLUTION Software Termék- és Szolgáltatás Üzletág igazgatója. „Az új kis- és középvállalati bevezetések mellett természetesen a meglévő felhasználóink elégedettsége is kiemelten fontos számunkra, hiszen a követési díj jelentős részét termékfejlesztésére fordítjuk, ez képezi a jövőbeni fejlesztések alapját.” – tette hozzá Juhász.

A rEVOLUTION az elkövetkező évben elsősorban a legújabb szoftververzióra alapozva 30%-kal tervezi növelni Iroda++ rendszerének felhasználói számát.
Kulcsszavak: iroda Revolution

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55