A BEA WebLogic és az Apache Tomcat egy csapatban

forrás Prim Online, 2005. október 30. 12:48
A BEA jelenlegi fejlesztéseiben nagy hangsúlyt kap olyan technológiák kialakítása, mellyel a nyílt forráskódú és a kereskedelmi szoftverek összekapcsolhatókká válnak. E törekvések eredményeképpen a WebLogic most olyan környezetté vált, melyben az Apache Tomcat és a BEA WebLogic szerverek együtt, egymással együtműködve használhatók - adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
A WebLogic használata számos előnyt nyújt ezentúl a BEA és az Apache Tomcat felhasználók számára, hiszen ahelyett, hogy számos különböző menedzsment interfészt kellene használniuk fejlesztési és alkalmazási feladataik megoldásánál, egyetlen környezetben dolgozhatnak.

A technológiák kialakításakor a BEA kiemelt figyelmet fordított arra, hogy külön támogatást nyújtson az Apache Tomcat felhasználók részére elsősorban a rendszerirányítás, illetve az üzemeltetés területén. A támogatáson túl élvezhetik a BEA-eszközök használatából származó előnyöket is, így többek között teljeskörűen kezelhetik az Apache Tomcat elemeket a BEA WebLogic Server adminisztratív konzolján keresztül. A konzol egyrészt grafikus felhasználói interfészt ad az elemek hálózati kezeléséhez, másrészt olyan környezetet biztosít, amellyel a felhasználók megnézhetik a servlet információk adatait, az alkalmazás-objektumok tulajdonságait. A biztonság ellenőrzése és a teljesítmény figyelése a grafikus interfészeken keresztül szintén megvalósítható Apache Tomcat elemek esetében.

A BEA fejlesztéseinek eredményeképpen az Apache Tomcat könnyen integrálható a BEA WebLogic Serverbe, további segítséget jelent, hogy több Tomcat alkalmazás és szolgáltatás is kezelhető a BEA WebLogic Server konzolján keresztül.

A teljes körű háttértámogatás biztosítása érdekében a BEA partnerkapcsolatot alakított ki a Covalent Technologies céggel, mely az egyik vezető vállalat az Apache Tomcat számára nyújtott támogatási szolgáltatások terén.

A BEA fejlesztőeszközének, a BEA WebLogic Workshopnak következő kiadása további támogatást biztosít majd a nyílt forráskódú és ipari szabványok alapján történő alkalmazásfejlesztéshez, így például a Spring, Struts, Hibernate, Java Server Faces és Java Server Pages, valamint az Apache Tomcat, BEA WebLogic Server és más J2EE-környezetek használatához.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14