Trend Micro: továbbfejlesztett kémprogramvédelmi megoldás nagyvállalatok számára

forrás Prim Online, 2005. november 19. 11:05
A Trend Micro bejelentette az Anti-Spyware Enterprise Edition elérhetőségét. A kémprogramvédelmi szoftver továbbfejlesztéséhez felhasznált technológia az InterMute Inc. idén májusban történt felvásárlásával került a Trend Micro tulajdonába.
A Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition a Trend Micro új, asztali számítógépekre készült önálló kémprogramvédelmi megoldásainak harmadik tagja. A közepes és nagyvállalatok számára kialakított termék támogatja a Trend Micro többszintű megközelítését a vállalati hálózatok védelmének biztosítására. Széleskörű felügyeleti eszközei és proaktív technológiája segítségével a termék felismeri a kémprogramokat, megakadályozza, hogy azok a hálózatba valamint a felhasználók gépeire kerüljenek, illetve egy már fertőzött gép esetén megtisztítja és helyreállítja a rendszert. A munkaállomások és szerverek védelmét is ellátó rendszer aktívan figyeli a fájl letöltéseket, és hatékony kémprogram-adatbázisa, valamint heurisztikus szabályhalmaza használatával jelentősebb többletterhelés nélkül ellenőrzi és tisztítja meg azokat. A Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition tartalmazza az CWShreddert, amely a különösen nehezen eltávolítható kémprogramok teljes kiirtására is képes, mint például a CoolWebSearch és változatai.

A termék vállalati szintű felügyeleti képességei nagyobb szervezetekben is egyszerű telepítést és karbantartást biztosítanak, elsősorban a Trend Micro Control Manager központosított felügyeleti képességeinek köszönhetően. A webes konzol használatával a hálózat minden számítógépe egyetlen vállalati szerverről felügyelhető. Segítségével a kliensgépek automatikusan megkereshetőek, a védelem végfelhasználói beavatkozás nélkül is telepíthető. A Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition minden főbb vállalati biztonsági
termékkel együttműködik, így azoktól függetlenül rugalmas kiegészítő védelmi szintet kínál az asztali számítógépeken.

A Trend Micro nemrégiben, egy vállalati végfelhasználók körében végzett felmérése szerint a végfelhasználók úgy gondolják, napjainkban a vírusok és kémprogramok jelentik a legnagyobb problémát a különböző biztonsági fenyegetések közül. A fenti kutatás megkérdezettjei közül 53 százalékuk részletesebb oktatásra tartana igényt az informatikai részlegtől a kémprogramok jelentette fenyegetés jobb megértése érdekében.

"A kémprogramok lelassítják a számítógépet, lefoglalják a sávszélességet és bizalmas információkat tulajdonítanak el a végfelhasználói rendszerekről" - nyilatkozta Max Cheng, a Trend Micro nagyvállalati üzletágának ügyvezető igazgatója. "Csökkentik a termelékenységet, ezáltal veszteséget okoznak a vállalatoknak. Jelenleg, ha az alkalmazottak tudatában is vannak a fenyegetéseknek, felmérésünk szerint korlátozott tudással rendelkeznek. Ez rávilágít a részletesebb végfelhasználói oktatás és a proaktív kémprogram elleni védelem
fontosságára" - tette hozzá Cheng.

Cheng szerint a kémprogramok elleni küzdelemben fontos, hogy a nagyvállalatok fejlett, központosított felügyeleti megoldásokat vezessenek be, amelyek lehetővé teszik a biztonsági házirendek hatékony használatát és csökkentik a végfelhasználókra leselkedő veszélyt. A Trend Micro vállalati szintű kémprogramvédelmi megoldása egy nagyobb kockázatmenedzsment stratégia része lehet. A védelem többszintű módon, a vállalati hálózatot átfogó biztonsági megközelítésként vezethető be a leállások megakadályozása, a termelékenység növelése és a rendszerintegritás biztosítása érdekében.

"A biztonsági és üzleti stratégiák egyeztetésére van szükség az üzletmenet folytonosságának fenntartása és az alkalmazottak, ügyfelek, vállalati adatok és a magánszféra védelme érdekében. Egy többszintű, a teljes hálózati környezetet védelmező biztonsági infrastruktúrának elengedhetetlen része a vállalati szintű kémprogramvédelem is, amely együttműködik a főbb biztonsági megoldásokkal" - tette hozzá Cheng.
Kulcsszavak: Trend Micro

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59