CA: szinte minden változik - alelnök Budapesten

Kovács Attila, 2005. december 2. 07:50
Gilbert Lacroix, a régiónkért felelős új CA-alelnök és Vassil Barsakov, a dél-, közép- és kelet-európai országmenedzser tartott ma arról Budapesten sajtótájékoztatót, hogyan vált arculatot, nevet, logót, üzleti fókuszt, illetve mit tervez a magyar piacon az amerikai Computer Associates (mostantól CA), a világ egyik legnagyobb menedzsmentszoftver-vállalata.

A nálunk most bemutatkozó Gilbert Lacroix korábban a CA közel-keleti és arab államokat felölelő régióját vezette, mostantól a keleti piacok területi vezetőjeként dolgozik, és így az eddigieken túl Oroszországért, Kelet-Közép-Európáért, Pakisztánért, valamint Észak- és Közép-Afrikáért is felel.

Az Intel helyi vezetőjeként tíz évet töltött a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, azt követően, hogy 1994-ben aktívan közreműködött az Intel első közvetlen képviseletének megnyitásában abban a térségben. Az Intelt megelőzően négy évig a Siemens közel-keleti és észak-afrikai régiójánál dolgozott, ahol az informatikai és a távközlési üzletág működését irányította.

Lacroix a következőkről tájékoztatott. A CA fenntartható, nyereséges növekedést célzó stratégiát kíván folytatni az EMEA-régióban, a magyarországi változások részleteit 2006.április 1-jével kívánják nyilvánosságra hozni, illetve a legfontosabb teendőket addigra véghezvinni.

A CA több mint 1 milliárd dollár árbevételt ér el az EMEA-régióban évente, ami azt jelenti, hogy a vállalat globális forgalmának több mint egynegyede ebben a térségben keletkezik. A CA forgalma további növelését tűzte ki célul a régióban, mindenekelőtt a nagyvállalati szoftverek piacán.

A növekedési célok megvalósítását támogató CA-stratégia négy fontos területet állít a középpontba. Először is, konkrét üzleti szükségletekre reagáló "üzletmenet-támogató tényezőként" (business enabler) pozicionálja a CA IT-eszközeit; másodsorban átfogó IT-üzemeltetési szoftverportfolióját bevetve versenyelőny megszerzésére törekszik; harmadrészt erősíteni kívánja pozícióját a mainframe szegmensben; negyedrészt pedig bővíteni szeretné jelenlétét a gyorsan növekvő piacokon. A CA öt új EMEA-régióbeli üzletága: nagyvállalati rendszerüzemeltetés, biztonsági üzemeltetés, tárolófelügyelet, üzleti szolgáltatások optimalizálása és nagyszámítógép-rendszerek.

Vassil Barsakov kifejtette, az IT menedzsmentszoftver-rendszerek terén a jövőben nálunk is vezető pozícióra törő CA itteni stratégiájában a nagyvállalati IT biztonság is fókuszban lesz. Egyre inkább az indirekt eladások felé törekvő cég mind nagyobb hangsúllyal kíván a magyarországi partnercégekre támaszkodni. A CA EITM (Enterprise IT Management) víziójának első eredménye 26 integrált termék (ezeket követi rövidesen további 60 részben integrált megoldása), amelyek mögött az új CA filozófiája áll: "egyetlen eszközzel megoldani a teljes IT infrastruktúra-üzemeltetés gondjait". Ez az "egy integrált, multiplatformos rendszer mindenre" elv és gyakorlat a CA szerint egyszerűbb, hatékonyabb informatikai üzemeltetést biztosíthat.

Kulcsszavak: CA

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50