Új ügyviteli rendszerrel követik a mobilkommunikáció iparág gyors változásait

forrás Prim Online, 2005. december 7. 14:59
A Shin-Etsu Polymer Hungary Kft. – a japán Shin-Etsu Polymer Co. Ltd. és a holland Shin-Etsu Polymer Europe B.V. vállalkozások magyarországi leányvállalata – a rEVOLUTION Software Iroda++ integrált ügyviteli rendszerének bevezetése mellett döntött. A 135 munkavállalót foglalkoztató, és több mint 3 milliárd forint éves forgalmat lebonyolító cég a Nokia komáromi gyárának szállít mobiltelefon billentyűzetet just-in-time rendszerben. A magyar leányvállalat közel 3,5 millió Ft értékű informatikai beruházását a vállalkozás dinamikus fejlődése, mérete, valamint az anyavállalatok fokozódó gazdasági információigénye tette indokolttá.
A 700 millió Ft törzstőkével és közel 3 milliárd forint mérleg-főösszeggel rendelkező Shin-Etsu Polymer Hungary Kft. 2004-ben kezdte meg működését. A cég anyavállalata a Nokia Corporation kiemelt beszállítója; a vállalat a mobiltelefon billentyűzet-ellátás 30%-át biztosítja világszerte. A hazai, jelenleg 135 munkavállalót foglalkoztató vállalat létrehozásának célja az volt, hogy az úgynevezett LT24 rendszerben 24 órán belül szolgálja ki a komáromi Nokia létesítmény megrendelési igényeit, csökkentve ezzel a raktározással járó költségeket, valamint az alapanyag felhalmozódásának kockázatát és költségeit. A cég ez évben 3,2 milliárd forint árbevételt és 168 millió forint adózott nyereséget tervez.

A Shin-Etsu Polimer Hungary Kft-nél a rEVOLUTION Iroda++ rendszerének éles használata 2005. szeptemberében indult. A bevezetéstől a vállalat az információk cégcsoporton belüli gyorsabb áramlását, a napi szállítói és vevői információk hatékonyabb kezelését, költséghatékonyabb működést és a belső folyamatok integráltabb működését várja. Utóbbi cél eléréséhez a rendszer különböző funkcionalitású moduljainak szoros együttműködését, teljes integráltságát is kihasználják, elsősorban a pénzügy és a kereskedelem vonatkozásában.

A Shin-Etsu esetében a rendszer kiválasztásánál fontos szempont volt a teljes integráltság, amelynek segítségével a controlling rendszeren keresztül a vállalat vezetői azonnali döntéseikhez nélkülözhetetlen, és egyben naprakész üzleti mutatókhoz juthatnak. Így a költségek és a bevételi eredmények változására azonnali válaszlépéseket tehetnek. A kiválasztásban kiemelt szerepet játszott még az Iroda++ kereskedelmi moduljának felépítése is, amellyel az alapanyag beszállítástól a kész termékek előállításáig zárt rendszerűvé válik a termelés. A rendszer által biztosított receptúra-alapú gyártás-szimuláció segítségével pedig a gyártási események is pontosan nyomon követhetők.

Kulcsszavak: ügyvitel Revolution

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új jelölés lesz a fenntarthatóság ismérve

Új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens az EcoTech megjelöléssel, amivel az iparban, az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

2024. május 7. 17:59

A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

2024. május 7. 14:53

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36