A CA felvásárolta a Wily Technologyt

forrás Prim Online, 2006. január 24. 11:18
A CA aláírta a vállalati alkalmazások piacának egyik vezető megoldásszállítója, a Wily Technology megvásárlásáról szóló 375 millió dollár értékű szerződést, amelynek teljes értékét készpénzben egyenlítik ki.
"A felvásárlás révén a CA lesz az egyetlen vállalat, amely rendelkezik a megfelelő menedzsmentportfólióval az alkalmazások, IT eszközök és felhasználók különböző hardver- és szoftverkörnyezetben történő kiszolgálására, a nagygépes (mainframe) rendszerektől a kliens-szerver, végfelhasználói környezetig" - nyilatkozta John Swainson, a CA elnök-vezérigazgatója.

A Wily valós idejű teljeskörű átláthatóságot biztosít az ügyféltranzakciókra, ezzel segítve az IT szervezetet a kritikus vállalati alkalmazások és infrastruktúrák zavartalan működésének és rendelkezésre állásának fenntartásában. A Wily megoldásai révén az IT-menedzserek gyorsabban észlelik és diagnosztizálhatják az alkalmazások lassulását és hibáit, valamint lehetőség nyílik az alkalmazás teljesítménykiesésének részletesebb értékelésére a sikeres üzleti teljesítményre gyakorolt hatások vonatkozásában, ami az ügyfelek jobb minőségű kiszolgálását és az IT eszközök jobb kihasználtságát eredményezi.

A Wily auditált bevételei mintegy 48%-kal nőttek 2004-ben, míg 2005-ös bevételei várhatóan 75%-kal növekednek (auditálás előtti becslés), amellyel a cég a piaci szegmens átlagánál háromszor magasabb növekedési rátát ér el. A CA becslései alapján a Wily körülbelül 72 millió dolláros bevételt hozhat a CA 2007-es pénzügyi évében. A Wily szoftvere napi több milliárd webes tranzakciót képes felügyelni. A Wily technológiája világszerte mintegy 450 jelentősebb vállalatnál és kormányzati szervezetnél fut jelenleg.

Az üzlet létrejöttével a Wily a CA Vállalati Rendszer Menedzsment (Enterprise System Management) üzleti egységének részeként, mint Wily Technology részleg folytatja működését. Dick Williams, a Wily Technology vezérigazgatója csatlakozik a CA csapatához mint a részleg vezetője, csakúgy, mint Lewis Cirne, a Wily alapítója és technológiai igazgatója. A CA tervei szerint a Wily 260 alkalmazottjának többsége megtartja állását. A termékintegrációra vonatkozó tervek az üzlet megkötését követő 30 nap múlva lesznek elérhetők.

A hatósági jóváhagyástól függően az akvizíció várhatóan mintegy 3 hónap alatt mehet végbe. Az üzlet létrejötte csökkentheti a CA részvényenkénti nyereségét a 2006-os pénzügyi évben, de nem lesz hatása a 2007-es hasonló mutatóra.
Kulcsszavak: CA

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50