Oracle: új üzleti intelligencia megoldáscsomag

forrás Prim Online, 2006. június 8. 12:41
Az Oracle bemutatta az Oracle Business Intelligence Suite nevű, nyílt szabványon alapuló alkalmazásegyüttesét, amely az Oracle üzleti intelligencia (BI) köztesszoftverének és a Siebel Business Analytics adatelemző rendszerének tudását egyesíti.
Az Oracle E-Business Suite, a PeopleSoft Enterprise, a JD Edwards EnterpriseOne-hoz hasonló alkalmazásegyüttesekkel, illetve az Oracle Siebel előre beépített adatelemző alkalmazásával közösen használva az Oracle új megoldása teljes mértékben kiszolgálja a BI és az adatelemző réteggel szemben támasztott modern követelményeket. Ilyenek például az előzmények, a valós idejű adatok, illetve az előrejelzések részletes megjelenítése, valamint a teljes körű adatintegráció és adatfelügyelet.

Az Oracle Business Intelligence Suite háromféle verzióban kapható. Az Enterprise Edition vállalat egészére kiterjedő üzleti intelligencia-infrastruktúrát és eszközkészletet kínál. A Standard Edition az Oracle-környezethez előre integrált BI infrastruktúra-szoftvereket és eszközöket vonultat fel, míg a Standard Edition One a kis- és középvállalatok speciális igényeit elégíti ki. Az Enterprise Edition és a Standard Edition már megvásárolható, a Standard Edition One megjelenése a következő pénzügyi év elejére várható.

Az Oracle Business Intelligence Suite egységes és integrált BI-infrastruktúrát kínál, amelynek sokrétű tudása közé tartozik többek között az adatok lekérdezése és elemzése, a vállalati kimutatáskészítés, a mobil elemzések, a műszerfalnézet és a portáltechnológia, a Microsoft Office és Excel alkalmazásokkal történő integráció, az intelligens munkafolyamat-készítés, a valós idejű riasztások küldése, az üzleti folyamatok átfogó felügyelete (Business Activity Monitoring - BAM). Az Oracle Fusion Middleware köztesszoftvercsalád pedig alkalmazásfejlesztéshez, adatintegrációhoz és vállalati portálok kialakításához biztosít kellő hátteret.

A heterogén informatikai környezetekhez kifejlesztett új megoldással az üzleti felhasználók többek között az Oracle és más szoftverszállító adatbázisaiból (pl. IBM, Microsoft, Teradata), illetve egy sor Oracle és SAP üzleti alkalmazásból gyűjthetik ki és elemezhetik az adatokat.

Az új alkalmazásegyüttes természetesen együttműködik az Oracle Database adatbázis-kezelővel, amellyel bármilyen népszerű platformra jól méretezhető, ugyanakkor alacsony költséggel üzemelő adatfelügyeleti megoldás hozható létre.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14