E-Bevallás program a rEVOLUTION-től

forrás Prim Online, 2006. június 14. 12:47
Az APEH június eleji adatai szerint közel 3000 cégtől nem érkezett regisztráció az e-bevallás meghosszabbított határidejéig, május 31-ig. Ha az adóhatóság e cégek mindegyikére kirója a maximális 500 ezer forintos mulasztási bírságot, közel másfél milliárd forint folyhat be az államkasszába.

Az e-bevallásban nem csak a regisztráció elmulasztása, hanem a havonta kötelező adatszolgáltatás elmulasztása vagy pontatlansága is sokszázezres büntetést vonhat maga után, amelynek maximuma munkavállalónként 200 ezer forint. 2007 januárjától már az összes vállalkozásnak minden hónapban adatot kell szolgáltatatnia a munkavállalóknak kifizetett bérekről, ráadásul APEH által megadott elektronikus formátumban. A hibás vagy késedelmes bevallások okozta károk elkerülését nagyban segíthetik az integrált ügyviteli rendszerek, mivel az e-bevallásban egy az SZJA bevalláshoz hasonló bonyolultságú dokumentumot kell az adózónak rendszeresen és adott határidőig kitölteni.

Jelenleg sajnos a már bevallásra kötelezett cégeknek is csupán 50-60%-a rendelkezik olyan informatikai rendszerrel, amely képes a kívánt formátumban továbbítani az adatokat az e-bevallások fogadására kialakított rendszer felé. Az integrált rendszerekkel a bevallás folyamata automatizálható, így az összes adatszolgáltatás és adóbevallás leegyszerűsödik.

A rEVOLUTION Software-nél május óta elérhető e-Bevallás program alkalmas az előírt (benyújtható) formátum előállítására, valamint az adatok utólagos megtekintésére és szerkesztésére.

További információk: http://www.revolution.hu/hir.php?id=347

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50