Oracle: nemzetközi fejlesztői migrációs központ Münchenben

forrás Prim Online, 2006. július 20. 08:16
Az Oracle nemzetközi fejlesztői migrációs központot nyitott müncheni irodájában. A már működő létesítményt azok az európai független szoftverszállítók (ISV-k) használhatják tesztelés és hitelesítés céljából, akik megoldásaikat az Oracle 10g platformra kívánják átvinni.
A müncheni központ megnyitása része az Oracle által az ISV-k támogatása érdekében indított nagyszabású európai kezdeményezésnek. Még a nyár folyamán hasonló migrációs központ nyílik Isztambulban is. Emellett egy mobil központ is rendelkezésre áll majd, amely a helyhez kötött létesítményekkel azonos hardverkonfigurációval fog rendelkezni, és Európa bármely részéről "házhoz rendelhető" lesz. Így az ISV-k szabadon eldönthetik, hogy a hardvereszközöket és a helyi támogatási szolgáltatást saját telephelyükön, vagy pedig valamely Oracle-központban veszik majd igénybe.

A régióban található migrációs központok a magyar partnereknek is rendelkezésére állnak. Magyarországon közel 200 Oracle-partner van, közülük 50-60 olyan ISV, melyeket potenciálisan érdekelhetnek a központok által nyújtott szolgáltatások és szakmai támogatás.

Eddig az ISV-k nem férhettek hozzá a komolyabb teszteléshez szükséges hardver- és szoftverkörnyezetekhez. A regionális központok bemutatótermeiben azonban immár megtekinthetik és ki is próbálhatják az Oracle Fusion köztesszoftvercsalád, az Oracle Database 10g adatbázis-kezelő, az Oracle Real Application Clusters fürtözési technológia, valamint az Oracle Grid Computing számítóhálózat működését. A teszteléshez szükséges hardverkörnyezetet Münchenben a Fujitsu Siemens gyártmányú Advanced Blade Ecosystem PRIMERGY BX600 rendszerek és a Network Appliance FAS hálózati tárolói biztosítják. Emellett két, egyenként két munkaállomással és a hozzájuk tartozó hálózati infrastruktúrával felszerelt laboratórium is várja az odalátogatókat.

"A központ szolgáltatásai teljesen ingyenesek" - mondta Hauk Péter, az Oracle Hungary partnerfejlesztési menedzsere. "Az ISV-k jelentős mennyiségű pénzt és időt takaríthatnak meg migrációs projektjeik során, így a központ számottevő szerepet játszik majd jövőbeni sikereikben."

"Az EMEA régióban mára mintegy 5200 független szoftverszállító csatlakozott az Oracle PartnerNetwork partneri hálózatához" - mondta Stein Surlien, az Oracle európai, közel-keleti és afrikai szövetségekért és értékesítési kapcsolataiért felelős alelnöke. "Napról napra újabb ISV-ket üdvözölhetünk tagjaink sorában, akik szoftvermegoldásaikat az Oracle termékeire kívánják átvinni, illetve az Oracle Grid számítóhálózatra alapozva új szolgáltatásorientált alkalmazások kifejlesztésén dolgoznak. A migrációs központokban átadjuk nekik az Oracle 10g adatbázis-kezelőre és az Oracle Fusion köztesszoftvercsaládra vonatkozó szakmai ismereteket, a Fujitsu Siemens Computers jóvoltából pedig, amely hivatalos kiemelt partnerünk, ezt a tudást a migrációs projektek tesztelésére létrehozott hardverkörnyezetben próbára is tehetik.."
Kulcsszavak: Oracle

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36