Frissült a BEA WebLogic

forrás Prim Online, 2006. augusztus 20. 10:21
A BEA Systems kutatásainak és fejlesztéseinek középpontjában több éve a szolgáltatásorientált architektúrák létrehozását segítő eszközök, technológiák kialakítása áll. A BEA napokban frissített WebLogic platformja már olyan környezetet nyújt, mely átfogó támogatást biztosít SOA-infrastruktúrák kiépítéséhez - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
A nagyvállalatok informatikai hátterének szerepe az elmúlt években nagymértékben növekedett, összefüggésben az ügyfelek, partnerek és munkatársak számára nyújtott szolgáltatások számának emelkedésével. Az áttekinthető, egységesen menedzselhető infrastruktúra igénye hívta életre a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) elképzelését, melyben az egyes szolgáltatások, alkalmazások egyszerűen kialakíthatók, nyilvántarthatók és újrafelhasználhatók.

A BEA WebLogic platform alapját jelentő, piacvezető alkalmazásszerver, a BEA WebLogic Server 9.2 erős támogatást nyújt a webszolgáltatásokhoz, -megoldásokhoz és vastag kliens alkalmazásokhoz.

Összetett infrastruktúrákban is vállalati szinten biztosítja az alkalmazások folyamatos működését, miközben a rendszerek teljesítményének monitorozásával és menedzselésével csökkenti a ráfordításokat.

A szolgáltatás alapú rendszerek létfontosságú eleme, a szolgáltatásokat elérhetővé tevő portál. A BEA WebLogic Portal 9.2 most valamennyi tulajdonságával egységes, a szétszórt tartalmakat, alkalmazásokat, folyamatokat összerendező megoldások kialakítását támogatja. Biztosítja a szolgáltatások életciklus-kezelését, a komplex tartalomkezelést, valamint a belső portáloknál a személyi számítógépeknek, azok dokumentumainak, alkalmazásainak összehangolását is.

Ezek eredményeképpen az alkalmazások szintjén átfogó jogosultság kezelés, származtatás, következetes perszonalizáció valósítható meg. Az egyszerű tartalomkezelést template-ek segítik. A könnyű bevitel támogatásán túl a template-ek beágyazhatók és öröklési képességekkel is rendelkeznek, változás- és verziókezelés kapcsolódik hozzájuk. A vállalaton belüli portálrendszerekben a számítógépek összekapcsolhatók, az azokon tárolt dokumentumok egységesen kereshetők, menedzselhetők lesznek, a levelező rendszerek pedig integrálhatók a portál felületekbe.

A szolgáltatásorientált fejlesztésekhez testhezálló fejlesztőeszközt is kínál a platform, a BEA Workshop for WebLogic Plaform 9.2-t. Az Eclipse-alapú eszköz előre felépített portál template-ekkel segíti a webszolgáltatások, -alkalmazások, -portálok kialakítását, valamint a J2EE-fejlesztéseket.

A komplex SOA-rendszerek kialakításához elengedhetetlen a széles körű platform és technológiai nyitottság. A platform valamennyi eszköze támogatja a vegyes fejlesztési modelleket, így a felhasználók vegyíthetik a szabványos, J2EE fejlesztési eljárásokat más, nyílt forráskódú framework lehetőségekkel.
Kulcsszavak: Alerant BEA Systems

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55