Megjelent a BEA WebLogic Real Time új verziója

forrás Prim Online, 2006. szeptember 17. 09:21
A BEA WebLogic Real Time szerver rendkívül alacsony válaszidejével lehetővé teszi, hogy ezentúl azok a vállalatok is Java alapon építhessék ki informatikai rendszereiket, melyeknek valós idejű megoldásokra van szükségük - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
A BEA Systems nemrégen bemutatott WebLogic Real Time szabványos, Java alapú szerverének legújabb, Core Edition 1.1 verziója a napokban jelent meg. A szerver elsődleges felhasználási területe a garantált válaszidőt igénylő, eseményvezérelt alkalmazások megvalósítása. Az elvégzett benchmark mérések igazolták, hogy a szerver infrastruktúrán belül, a speciális Garbage Collection mechanizmus alkalmazásának köszönhetően, a WebLogic Real Time garantálja a maximum 30 milliszekundumos futásidőt. 

A garantált válaszidő igen fontos például a telekommunikációs, pénzügyi, légi szolgáltatásokat nyújtó, gyártással foglalkozó cégek számára, de a felfutóban lévő online játékipar és több területen a hadsereg részére is.

A WebLogic Real Time megjelenéséig e területeken nemigen jöttek létre Java alapú megoldások, köszönhetően a nem garantált válaszidőnek. A vállalatok C vagy C++ segítségével fejlesztették ki és tartották karban valósidejű alkalmazásaikat. A szerver most lehetővé teszi, hogy a cégek felhagyjanak a saját infrastruktúra kód megírásával, valamint karbantartásával, és Java környezetet építsenek ki. Ez magasabb teljesítményt, jobb fejlesztői hatékonyságot, kevesebb meghibásodást eredményez, biztosítja a szabványoknak való megfelelést, valamint megbízható kernelt ad a szakemberek kezébe. A Java környezetek további előnye, hogy támogatja a szolgáltatásorientált architektúra kialakítását, mellyel a szolgáltatások jobban tervezhetővé, kezelhetővé, újrafelhasználhatóvá válnak, valamint együttműködhetnek az elkülönült alkalmazások, illetve rendszerek.

A BEA WebLogic Real Time szerver alapja a BEA JRockit Java virtuális gép, amely az egyedülálló Deterministic Garbage Collectorral rendelkezik. Hozzá kapcsolódik a BEA JRockit Runtime Analyzer, mely igény szerint rögzíti a futásidejű adatokat, és erről részletes nyilvántartást vezet az alkalmazás válaszidejének elemzéséhez.


További információ
Kulcsszavak: Alerant BEA Systems

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55