Együttműködési megállapodásra készül a Microsoft és a Novell a Windows és a Linux összekapcsolásáról

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 3. 08:51
Együttműködési megállapodás megkötésére készül a Microsoft és a Novell a Windows és a Linux rendszerek összekapcsolásáról - közölte az ügylethez közel álló, magát megnevezni nem kívánó forrás.
A megállapodás irányváltást jelentene a Microsoftnál, - amely éveket töltött azzal, hogy végső győzelmet arasson a nyílt forráskódú programok felett -, mivel a Linux szerverek növekvő népszerűsége megnövelte a Microsoft használók igényét a két rendszer közös működtethetőségére.

A Linux operációs rendszer valószínűleg a legismertebb példája a szabad szoftvereknek és a nyílt forráskódú programoknak. A Linux kifejezést gyakran használják az olyan megoldásokra is, amelyek egy adott szempont alapján összeválogatott és testre szabott programokat tartalmaznak, mint amilyenek a webszerverek, a programozási nyelvek, az adatbázisok, a kezelői felületek és az irodai rendszerek.

Ezen megoldások népszerűsége rohamosan nőtt az elmúlt évtizedben. Mára elterjedésük jelentősen meghaladja a kereskedelmi termékekét, s még a domináns Microsoft Windowshoz képest is jelentősen elterjedtek, különösen néhány specializáltabb területen, mint amilyenek például az internetes eszközök.
Kulcsszavak: Microsoft Linux Windows Novell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50